|

İtalya'dan Libya'daki muhaliflere silah desteği

Libya'daki muhalifler, silah temini konusunda İtalya ile anlaştı

Aa
00:00 - 7/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 21:55 - 7/05/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
İtalya'dan Libya'daki muhaliflere silah desteği
İtalya'dan Libya'daki muhaliflere silah desteği

Libya'da Muammer Kaddafi birliklerine karşı savaşan muhaliflerin, silah temini konusunda İtalya ile anlaşmaya vardığı kaydedildi.

Muhaliflerin sözcüsü Abdül Hafız Goga, Bingazi'de gazetecilere yaptığı açıklamada, anlaşma çerçevesinde İtalya'nın, ihtiyaç duyulan her tür silahı kendilerine temin edeceğini kaydetti. Sözcü, bu silahların ne tür silah olacağını belirtmedi.


-İTALYA, YALANLADI-

Öte yandan, İtalya, Libya lideri Muammer Kaddafi birliklerine karşı savaşan muhaliflerle, silah temini konusunda anlaşma yaptığı yolundaki haberleri yalanladı.

Dışişleri Bakanlığından bir sözcü, Reuters ajansına verdiği demeçte, 'Onlara silah temin edilmesi konusunda bir anlaşma bulunmuyor' dedi.

Sözcü, geçen ay Doha'da yapılan Libya Temas Grubu toplantısında alınan karar uyarınca İtalya'nın muhaliflere sadece 'kendini savunma için teçhizat' sağlayacağını kaydetti.

Muhaliflerin sözcüsü Abdül Hafız Goga, Bingazi'de gazetecilere yaptığı açıklamada, silah temini konusunda İtalya ile anlaşmaya varıldığını, bu çerçevede İtalya'nın, ihtiyaç duyulan her tür silahı kendilerine temin edeceğini söylemişti.




13 yıl önce