|

İtalyan aktivist Arrigoni için Gazze'de anma töreni

İtalyan aktivist Vittorio Arrigoni'nin ölümünün 2'nci yılında Gazze limanında anma töreni düzenlendi.

Aa
00:00 - 15/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 20:06 - 15/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
İtalyan aktivist Arrigoni için Gazze'de anma tören
İtalyan aktivist Arrigoni için Gazze'de anma tören

Filistinli grupların yanı sıra yabancı aktivistler, gazeteciler, Filistinli balıkçılar ve Arrigoni'nin arkadaşlarının hazır bulunduğu anma töreninde, Arrigoni'nin dile getirdiği kendisi ile bütünleşen  ''İnsan ol'' yazılı pankartlar açıldı.

Etkinliği düzenleyen Tarım Çalışma Komiteleri Birliği'nin temsilcisi Zekeriya Bekir, AA muhabirine, "Arrigoni Filistin'in şehididir. Gazzeli balıkçılara destek olmak için tüm gücü ile çalıştı. Arrigoni için her yıl anma töreni düzenleyeceğiz" dedi.

Yeni Zelendalı aktivist Jenny Graham da Arrigoni'yi şahsen tanıdığını belirterek, "Ne sesimiz yeteri kadar duyuluyor ne de uluslararası kamuoyu bunun için yeteri kadar çaba sarfediyor. Gazze üzerindeki insanlık dışı ambargo bir an önce kalkmalı. Filistinlilerin onurlarıyla yaşama hakkı var" diye konuştu.

Arrigoni, selefi eğilimli silahlı bir grup tarafından kaçırıldıktan sonra 15 Nisan 2011'de Gazze'de öldürülmüştü. Ambargoyu delmek için 2008 yılında Gazze'ye yola çıkan yardım gemisine katılan Arrigoni, İsrail'in 2008 yılındaki saldırısıyla ilgili ''Gazze...İnsan olarak kalalım'' adında bir kitap kaleme almıştı.

İsrail donanması, deniz gezilerinde Filistinli balıkçılara eşlik eden Arrigoni'yi 2 kere Gazze'den uzaklaştırmış ancak Arrigoni geri dönmüştü.

İtalyan aktivist Vittorio Arrigoni, Gazze'de 3 yıl yaşamıştı.


11 yıl önce