|

İyi bir pazarlama geliştirmeli

German Fashıon Moda Birliği Genel Müdürü Rasch: "Türkiye, tanınan markalar oluşturmak için iyi bir pazarlama stratejisi geliştirmeli" dedi.

Aa
00:00 - 17/06/2008 Tuesday
Güncelleme: 20:48 - 17/06/2008 Tuesday
Yeni Şafak
İyi bir pazarlama geliştirmeli
İyi bir pazarlama geliştirmeli

German Fashion Moda Birliği Genel Müdürü Thomas Rasch, Türkiye'nin, dünyada tanınan markalar oluşturabilmesi için çok iyi bir pazarlama stratejisi geliştirmesi gerektiğini söyledi. Thomas Rasch, German Fashion Moda Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Brinkmann ile birlikte Düsseldorf kentinde düzenlediği basın toplantısında, Almanya'nın, Çin'den sonra en fazla ithalatı Türkiye'den yaptığına dikkati çekerek, "Türkiye, tanınan markalar oluşturmak için iyi bir pazarlama stratejisi geliştirmeli" dedi.

Türkiye'den yapılan ithalatın 2006 yılında 2 milyar 378 milyon Avro olduğunu, bu rakamın 2007 yılında yüzde 7.5 oranında artarak 2 milyar 558 milyon Avro'ya ulaştığını belirten Rasch, "Avrupa'da, Çin'e uygulanan kotanın kalkmasından sonra Avrupa ülkelerinde beklenen ithalat patlaması yaşanmadı. Yani korkulan olmadı" diye konuştu. Rasch, Türkiye'nin, moda ve giyim konusunda her geçen gün kendisini geliştirdiğini ve Çin'e kota kalkmasına karşın Türkiye'ye kalkmadığını kaydetti.

Türkiye'nin, AB ile yaptığı Gümrük Birliği anlaşmasına karşın neden böyle bir kota olduğunun yanıtını AB içinde aramak gerektiğini belirten Rasch, "Aslında Gümrük Birliği gereği Türkiye'ye kota olmaması gerekiyor. Neden uygulanıyor anlamış değilim. Bunu, AB hukukundan anlayanlara sormak gerekiyor. Türkiye, dünyada tanınan birçok markaya evsahipliği yapıyor, ancak kendi markalarının tanınması için iyi bir pazarlama tekniği geliştirmesi gerekiyor. Türkiye, daha kaliteli daha güzel işleri başarabilecek kapasiteye sahip" dedi. Brinkmann ise, giyim ve moda alanında Almanya'nın İtalya'dan sonra dünyada en fazla ihracat yapan ülke olduğunu söyledi. Brinkmann, artan enerji ve lojistik fiyatlarından dolayı Almanya'nın Türkiye ile olan ticari ortaklığını güçlendirebileceğini, çünkü Çin'den ithalatın giderek daha da pahalaştığını dile getirdi.

16 years ago