|

Japonya Başbakanı Abe: Parlamentoyu feshedeceğim

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Ekim 21015'de yapılacak satış vergisi artırımın ertelenmesi ve 21 Kasım'da parlamentonun alt kanadının fesh edilerek erken seçime gidilmesi kararı aldı. Japonya Başbakanı Shinzo Abe bugün düzenlediği basın toplantısı ile Ekim 2015'de yapılacak 2. satış vergisi artırımına ilişkin aylardanbu yana devam eden spekülasyonlara son verdi.

Yeni Şafak
13:51 - 18/11/2014 Salı
Güncelleme: 11:55 - 18/11/2014 Salı
Diğer
.
.

3. çeyrek GSYH verilerinin tüketici harcamalarının canlandırmadığı ve ekonominin büyüme rotasına geri dönmediğini gösterdiğini belirten Abe, sosyal refah harcamalaranın ödenmesi için ihtiyaç duyulmasına rağmen satış vergisi artırımını erteleme kararı aldıklarını söyledi.

Satış vergisinin yüzde 8'den yüzde 10'a artırımının Ekim 2015'den Nisan 2017'ye ertelendiğini belirten Abe, Japonya'nın mali disiplininin devam ettirilmesi için gerekli bu vergi artırımının ikinci bir kez ertelenmeyeceğini de vurguladı

Japonya'nın faiz dışı bütçeyi denkleme, 2020 mali yılında denk bütçehedefinden vazgeçmeyeceğini belirten Abe, Abenomics olarak adlandırılan 3 ayaklı ekonomi politikalarının başarısız olmadığını savundu. Abenomics politikalarının uygulanmaya devam edileceğini ifade eden Abe, "Deflasyonun üstesinden gelme şansımızdan vazgeçemeyiz" diye konuştu


'Erken seçim çağrısı yapacağım'


Açıklamasında 21 Kasım'da parlamentonun alt kanadını fesh edeceğini ve erken seçim çağrısı yapacağını belirten Abe, bu seçimden halktan satış vergisinin ertelenmesi ve abenomics politikaları için destek isteyeceklerini vurguladı. Abe, partisi LDP ve koalisyon ortağı Komeito'nun seçimde çoğunluğu sağlayamamaları halinde bunun Abenomics politikalarının reddedildiği anlamına geleceğini ve istifa edeceğini de vurguladı.

#Japonya
#Erken seçim
#Shinzo Abe
9 yıl önce