|

Johny OUT Jenny IN

.
00:00 - 25/01/2013 Cuma
Güncelleme: 23:40 - 24/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Johny OUT Jenny IN
Johny OUT Jenny IN

1 milyon 400 bin kişilik ABD ordusunun yüzde 14''ünü oluşturan kadın askerlerın bundan sonra görev tanımları genişleyecek. ABD Savunma Bakanı Leon Panetta''nın aldığı bir kararla, kadın askerlere ön cephelerde aktif rol alma imkanı verilecek. Karar, 230 bini aşkın kadın askere cephe yolunu açacak. Bazı kadrolar bu yıl içinde, özel kuvvetlere bağlı diğer kadrolarsa daha ileri bir tarihte açılacak.

KARŞI ÇIKANLAR DA VAR

Kadınlara orduda getirilen kısıtlamalar son yıllarda eşitliğe aykırı olduğu gerekçesiyle çok eleştiriliyordu. Bu yüzden geçen yıl kadın askerler için cepheye yakın yerlerde 14 bin 500 yeni kadro açılmış, kadınların ordudaki görevlerine getirilen kısıtlamalar bir nebze gevşetilmişti. Özellikle muhafazakar çevreler karara şiddetle karşı çıkıyor.

Irak ve Afganistan dahil

Erkeklerle tam anlamıyla eşit şartlarda askerlik yapmak ve özellikle cehpede görev almak isteyen kadın askerler adına geçen yıl kasım ayında dört kadın subay ABD Savunma Bakanlığı''na dava açtı. Irak ve Afganistan''da geçtiğimiz yıl ilk kez kara birlikleri ve deniz altılarda kadın askerler yer almaya başladı.


11 yıl önce