|

Kaddafi'nin kuzeni için kötü haber

Kaddaf ed-Dem hakkında "adam öldürmeye teşebbüs" iddiasıyla soruşturma açıldı

Aa
00:00 - 9/04/2013 Salı
Güncelleme: 23:12 - 9/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Mısır Başsavcılığı, gözaltına alınması sırasında ''bir subayı öldürmeye teşebbüs ettiği'' ve ''ruhsatsız silah bulundurduğu'' iddiasıyla Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin kuzeni Ahmed Kaddaf ed-Dem hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başsavcılık, İnterpol polisi ve Mısır güvenlik güçlerinin ortak operasyonu neticesinde 19 Mart'ta başkent Kahire'de yakalanan Kaddaf ed-Dem'in, evine düzenlenen baskın sırasında bir subayı öldürmeye çalıştığı ve ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açtı. 

Başsavcılık soruşturma gereği Dem'in 4 gün ihtiyati hapsine karar verdi.

Mısır yasalarına göre savcılık hakkında soruşturma açılan kişilerin ihtiyati olarak hapsine karar verebiliyor, savcılık bu süreyi 45 güne kadar uzatabiliyor.

Libya'da yönetim, eski rejim döneminde işlediği suçlar ve yaptığı yolsuzlukları nedeniyle yargı karşısına çıkarılması için Dem'in iadesini talep ediyor. Libya Başbakanı Ali Zeydan, dün yaptığı açıklamada, "Kaddaf ed-Dem'in iadesini bir kez daha Mısır makamlarından istediklerini" belirtmişti.

Kahire, geçen ay Kaddafi döneminin son Kahire Büyükelçisi Ali Marya ve Kaddafi'nin mali proje sorumlusu Muhammed Kaddafi'yi Libya'ya teslim etmişti. 

Eski Mısır-Libya İlişkileri Organizatörü ve devrik lider Kaddafi'nin kuzeni Kaddaf ed-Dem, 19 Mart'ta Kahire'deki evinde gözaltına alınmıştı.

11 yıl önce