|

Kalkar kalkmaz çakıldı

Cumhurbaşkanı Gül'ün Küresel Politika Forumu'na katılacağı, Moskova'nın kuzeydoğusundaki Yaroslavl kenti buz hokeyi takımı oyuncularını taşıyan yolcu uçağı, Minsk'e sefer için kalkışa geçtiği sırada yere çakıldı. Uçakta bulunan 43 kişi olay yerinde can verirken, korkunç kazadan sadece 2 kişi kurtularak hayatta kalabildi.

Yaroslavl
00:00 - 8/09/2011 Perşembe
Güncelleme: 03:09 - 8/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Kalkar  kalkmaz  çakıldı
Kalkar kalkmaz çakıldı

Rusya'nın tarihi kenti Yaroslavl bölgesinde bir yolcu uçağı kalkış sırasında düştü. Feci kazada ilk belirlemelere göre 43 kişi olay yerinde yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre, Yaroslavl kenti Lokomotif Hokey Takımı'na ait olan YAK-42 tipi uçak, içindeki 37 yolcusu ve 8 mürettebatıyla birlikte Belarus'un başkenti Minsk'e sefer halindeydi. Kalkıştan kısa bir süre sonra alev alarak havada ikiye bölündüğü belirtilen uçağın parçalarının yarısı nehre düştü.

HOKEY TAKIMI MAÇA GİDİYORDU

Buz hokey takımı sporcularını taşıyan uçağın, Rusya'nın tarihi kenti Yaroslavl şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tunoşna Havalimanı'na 2 kilometre kala çakıldığı kaydedildi. Yetkililer, Yaroslavl Lokomotif Buz Hokeyi Takımı'nın, Belarus'un Dinamo Takımı ile oynamak için Minsk'e gittiğini ifade etti. Rusya Federal Havacılık Ajansı ölümleri doğruladı.

ULAŞTIRMA BAKANI BÖLGEDE

Rusya Başbakanı Vladimir Putin de Ulaştırma Bakanı İgor Levitin'i Yaroslavl Lokomotif Buz Hokeyi Takımı'nı taşıyan uçağın düştüğü Yaroslavl kentine gönderdi. Olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bugün Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile birlikte Küresel Siyasi Forum'a katılmak için aynı havaalanına gelmesi bekleniyor.


Gül'ün uçağının ineceği havaalanı

Bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün uçağının ineceği havaalanına 2 kilometre mesafede gerçekleşen kaza, havaalanına herhangi bir zarar vermedi. Bu yüzden foruma gelecek liderlerin ziyaretlerinde bir erteleme ya da iptal beklenmiyor. Korkunç kazanın ardından kentte bulunan çok sayıda Türk gazeteci de havaalanına akın etti. Ancak yetkililer görüntü alınmasına izin vermedi.


13 yıl önce