|

Kamerun'dan Boko Haram'a ilk hava saldırısı

Kamerun ordusunun, ilk kez savaş uçağı kullanarak Boko Haram grubuna yönelik düzenlediği operasyonda, 41 militanın öldürüldüğü açıklandı.

Yeni Şafak
12:17 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:21 - 29/12/2014 Pazartesi
AA

Kamerun ordusunun ilk hava destekli operasyonunda 41 Boko Haram militanı öldürüldü.


Kamerun İletişim Bakanı İssa Tchiroma Bakary, yaptığı yazılı açıklamada, Kamerun ordusunun hafta sonu ülkenin kuzeyindeki, Nijerya sınırına yakın Makari, Amchide, Limani, ve Achigachia bölgelerinde Boko Haram grubuna yönelik operasyon düzenlediğini belirtti.


Operasyonda ilk defa savaş uçağı kullanıldığını ve bu sayede Achigachia’daki kampta bulunan militanların püskürtüldüğünü ifade eden Bakary, 41 militanın da öldürüldüğünü kaydetti.


Bakary, 3 gün süren operasyonlar sırasında bir Kamerunlu askerin öldürüldüğünü, 3 askerin yaralandığını belirterek, çatışmaların devam ettiğini ve ölü sayısının artabileceğini ifade etti.


Güvenlik yetkilileri ise 10’a yakın Kamerunlu askerden haber alınamadığını belirterek, söz konusu askerlerin Boko Haram militanlarınca kaçırılmış olabileceğini bildirdi.


Kamerun Savunma Bakanlığı, 2 hafta önce, Boko Haram’ın ülkenin kuzeyinde bulunan Amchide ve Limani kentleri arasında Kamerun ordusuna yönelik saldırı düzenlediğini ancak askerlerin hızlı ve etkili girişimleri sayesinde militanların geri püskürtüldüğünü ve 116 Boko Haram militanın öldürüldüğünü açıklamıştı.
#Kamerun
#Boko Haram
#operasyon
9 yıl önce