|

Kan tüccarları: Ateşkesi bozmaya karşılık 3 milyar dolar!

Ortadoğu’nun en karanlık isimlerinden BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in İdlib’deki ateşkesi bozması için Esed’e para ödediği ortaya çıktı.

Haber Merkezi
01:00 - 9/04/2020 Perşembe
Güncelleme: 01:36 - 9/04/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Muhammed bin Zayed
Muhammed bin Zayed

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed El Nahyan’ın, İdlib kenti için varılan ateşkes anlaşmasını bozması için Beşşar Esed’e büyük miktarda para teklif ettiği ortaya çıktı. Middle East Eye haber sitesinde yer alan haberde, Türkiye ile Rusya arasında 5 Mart’ta imzalanan ateşkes anlaşmasının yapılmasını ve uygulanmasını engellemeye çalışan Prens Nahyan, Esed’e 3 milyar dolar teklif etti.

1 MİLYAR 250 MİLYON DOLAR ÖDEME ALDI
  • Esed’in ateşkesin bozulması karşılığında Nahyan’dan 5 milyar dolar istedi ancak taraflar 3 milyar dolara anlaştı ve ateşkes imzalanmadan önce de 250 milyon dolar ödeme yapıldı. Rusya’nın plandan haberdar olması üzerine, Savunma Bakanı Sergey Şoygu Şam’a giderek Esed’e “Yeni bir saldırı başlatmanı istemiyoruz. Rusya, ateşkesin devam etmesini istiyor” mesajını iletti. Nahyan’ın Şoygu’nun ziyaretinin ardından tekrar bir girişimde bulunduğu ve Esed’e 1 milyar dolar daha ödeme yaptığı öğrenildi.
#Beşşar Esed
#Muhammed bin Zayed
#BAE
#Suriye
4 yıl önce