|

Kanada Başbakanı Irak'da

Irak'ta resmi temaslarda bulunan Kanada Başbakanı Harper ile İbadi bir araya geldi. İki lider ülkeler arası ilişkiler ve terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleyi ele aldı.

Yeni Şafak
13:44 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:49 - 2/05/2015 Cumartesi
AA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, resmi temaslarda bulunmak üzere Bağdat'a gelen Kanada Başbakanı Stephen Harper ile görüştü.



Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, İbadi ve Harper, ikili ilişkiler ve terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleyi ele aldı. İbadi, Kanada Başbakanı Harper'den, Irak'ın DAEŞ ile devam eden savaşta daha fazla yardım ve destek istedi.



Açıklamada sözlerine yer verilen İbadi, "Irak ile Kanada arasındaki ilişkiler askeri ve DAEŞ'e karşı koalisyonun içinde yer almasından çok daha güçlüdür. Bu ilişki ekonomi ve kültürel alanları da kapsıyor. Kanadalı şirketleri, ülkemizde yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.



DAEŞ geriliyor


"DAEŞ, Irak'ta sürekli geriliyor ve güçsüzleşiyor" diyen Başbakan İbadi, birçok bölgeyi geri alabilen Irak güvenlik güçlerinin örgütü, tüm kentlerden de tamamen püskürtebilecek kapasiteye sahip olduğunu savundu.



Kanada Başbakan Harper ise ülkesinin terörle mücadelesinde Irak'ı desteklediğini belirterek, iki ülke arasındaki dayanışmanın sadece askeri alanda değil tüm alanlarda mevcut olduğunu ifade etti.



Harper, Bağdat temaslarının ardından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yetkilileriyle görüşmek için Erbil'e hareket etti.



#Kanada
#Irak
#Stephen Harper
#DAEŞ
9 yıl önce