|

Kanada'dan Suriyeli bakanlara yaptırım

Kanada 7 Suriyeli bakanın mal varlıklarını donduruldu

Aa
00:00 - 5/03/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:02 - 5/03/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Kanada'dan Suriyeli bakanlara yaptırım
Kanada'dan Suriyeli bakanlara yaptırım

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Esad rejimine karşı başlattığı yaptırımlar kapsamında, Suriyeli 7 bakanın mal varlıklarını dondurdu.

Kanada Dışişleri Bakanlığından yapılan resmi açıklamada, Sağlık Bakanı Wael Nadeer Al-Halqi, Devlet Başkanlığı ile İlişkiler Bakanı Mansour Fadlallah Azzam, İletişim ve Teknoloji Bakanı Emad Abdulghani Sabouni, Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Sufian Allaw, Endüstri Bakanı Adnan Slakho, Eğitim Bakanı Saleh Al-Rashed ve Ulaştırma Bakanı Faysal Abbas'ı daha önce açıklanan yaptırımlar kapsamına ekledi.

Açıklamada, kuruluş olarak Suriye Merkez Bankasına da yasak getirildiği kaydedildi. Buna göre, 7 bakanın Kanada sınırları içindeki tüm taşınır ve taşınmaz mal varlıkları donduruldu ve ülkeye giriş yasağı konuldu.

Kanada Dışişleri Bakanlığı, daha önce de 108 Suriyeli üst düzey yönetici ve 38 kuruluş için bu kararı almıştı. Bakanlık ilk kez bakan seviyesinde yaptırım kararı aldı.


-KANADA SURİYE'DEKİ BÜYÜKELÇİLİĞİNİ KAPATTI-

Kanada Dışişleri Bakanlığı, Suriye'deki büyükelçiliği ile konsolosluklarını kapattığını açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki Kanada vatandaşlarından bu ülkeyi terk etmelerini bir kez daha istedi. Baird, bundan sonraki konsolosluk hizmetlerinin de Beyrut Büyükelçiliği üzerinden yürütüleceğini kaydetti.

Kanadalı diplomatların güvenlik içinde Suriye'yi terk ettiklerini kaydeden Bakan Baird, 'Bu ülkede giderek kötüleşen güvenlik durumu, bu kararı almamızı gerektirdi' ifadelerini kullandı.

Ülkesinin Suriye sorununun çözümü konusunda elinden geleni yapmaya devam edeceğini açıklayan John Baird, 'Esad mutlaka gitmeli'sözünü yineledi.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Suriye'de kalan Kanada vatandaşlarından acil yardıma ihtiyacı olanlar için Şam'daki Macaristan Büyükelçiliğinin hizmet vereceğini sözlerine ekledi.


12 yıl önce