|

KANgola 2010

Afrika Kupası, Angola'da Togo takım otobüsüne düzenlenen kanlı saldırıyla sarsıldı. İçinde ünlü futbolcu Adebayor'un da bulunduğu otobüse düzenlenen saldırıda, kaleci Obilale ile birlikte 4 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Togo turnuvadan çekilirken, saldırıyı üstlenen FLEC örgütü “Bu daha başlangıç” dedi

Dış Haberler
00:00 - 10/01/2010 Pazar
Güncelleme: 23:29 - 9/01/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
KANgola 2010
KANgola 2010

Angola'da Togo milli takımını taşıyan otobüse terörist saldırı düzenlenmesi gündeme bomba gibi düştü. Togo takımını, bugün başlaması beklenen Afrika Kupası maçı için Angola'ya taşıyan otobüse, önceki gün Cabinda'da ayrılıkçı gerilla örgütü FLEC tarafından makineli tüfeklerle saldırı düzenlendi. Olayda, kaleci Kodjovi Obilale'nin yanı sıra, otobüs şoförü, takımın yardımcı antrenörü ve basın sözcüsü de öldü.

OTOBÜSLE GİDEN TEK TAKIM

Otobüste bulunan Manchester City oyuncusu Emmanuel Adebayor'un yanı sıra Thomas Dos, “Togo'nun Zidane'ı” olarak bilinen Mustafa Salifou, Assimiou Touré ve Monaco'dan Serge Gakpé gibi ünlü futbolcuların da olaydan yara almadan kurtuldukları kaydedildi. Saldırı nedeniyle Togo takımının turnuvadan çekildiği ve futbolcuların evlerine döneceği öğrenildi. Togo'nun Angola'daki 2010 Afrika Uluslar Kupası'na otobüsle gelen tek takım olması eleştirilere yol açtı.

KUPA İPTAL EDİLMEYECEK

2010 Afrika Kupası'nın açılışından yalnızca 2 gün önce yaşanan saldırıyı, ülkenin güneyinde 30 yıldır bağımsızlık mücadelesi veren FLEC örgütü üslendi. FLEC Genel Sekreteri Rodrigues Mingas'ın, “Bu operasyon, tüm Cabinda topraklarında devam edecek olan planlanmış eylemlerin yalnızca bir başlangıcı” açıklamasını yaptı. Acil toplanan Afrika Futbol Birliği, 2010 Afrika Uluslar Kupası'nın iptal edilmeyeceğini bildirdi.


30 milyon euro'luk Adebayor da ateş hattında

Şeyh Mansur El Nahyan'ın kulübü Manchester City'nin yaklaşık 30 milyon euro ödeyerek satın aldığı Emmanuel Adebayor (25) da Togo milli takımıyla birlikte otobüste bulunuyordu. Olay anını anlatan Adebayor, “Hala şoktayız. Pek çok futbolcu neredeyse ölümle yüzleşti” dedi. Nantes takımında top koşturan Thomas Dos ise, “Tek yapabildiğimiz, kurşunlardan kurtulmak için koltuklarımızın altına saklanmak oldu” dedi. Saldırının, ilk kez bir Afrika ülkesinin (Güney Afrika Cumhuriyeti) Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağı tarihten 5 ay önce yaşanması ise dikkat çekiyor.



14 yıl önce