|

Kaptan gemiyi terk etmek isteyeni hapsetti

Katarlı Aswan Tranding Şirketi'ne ait kuru yük gemisi "Paula II" Dubai'de limana yanaşırken, iki kaptan arasında tartışma çıktı. İkinci kaptan Dubai'de gemiyi terk edince, kaptan onunla birlikte ayrılmak isteyen iki çarkçıyı hapsetti.

Yeni Şafak
15:42 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 15:58 - 19/04/2016 Salı
Diğer

Katar'dan yola çıkan Katarlı Aswan Tranding Şirketi'ne ait kuru yük gemisi "Paula II" Dubai'de limana yanaşırken, gemideki olumsuz şartlar nedeniyle Kaptan Oğuz Ali Yılmaz (36) ve İkinci Kaptan Kadir Cerit (30) arasında kavga çıktı.



Sabah'da yer alan habere göre, Kadir Cerit, Dubai'deki Türk Konsolosluğu ve polisin yardımıyla gemiden kurtulup Türkiye'ye döndü. 2'nci çarkçı İlker Sağlam da gemiden ayrılmak isteyince Kaptan Yılmaz, korsanlıkla suçladığı Sağlam'ı tecrit odasına hapsetti ve yaptığının deniz hukukuna uygun olması için gemiyi limandan çıkarıp uluslararası sularda demirledi.



Kendisinden habersiz geminin hareket ettirildiğini öğrenen 1. çarkçı Bedri Sarıhan da Yılmaz'la kavga etti. Bunun üzerine Yılmaz, onu da korsanlıkla suçlayıp odaya kilitledi. İlker Sağlam'ın Samsun Çarşamba'da yaşayan ailesi oğullarından 28 gündür haber alamadıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Anne Rabia Sağlam (49), "Dışişleri Bakanlığı'na müracaat ettik ancak gemi uluslararası sularda olduğu için bir şey yapamıyorlar. Oğlumun bir ay sonra düğünü var. Evi bile hazır. Sayın cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz. Oğlumu sağ salim düğününe yetiştirsin" diye konuştu. 2. Kaptan Kadir Cerit ise "Tek yaptığım gemideki yaşam şartlarının düzeltilmesi için şirkete dilekçe yazmaktı" dedi.

#Paula II
#Dubai
#Aswan Tranding
#Katar
8 yıl önce