|

Kara propagandaya başladılar

Ortadoğu’nun çıbanbaşı Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere, Mısır ve Suudi Arabistan, Türkiye’nin Afrin’de PKK/PYD ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı’nı çarpıtmak ve engellemek amacına yönelik kara propaganda yürütüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 00:51 - 23/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Enver Gargaş - Muhammed Bin Zayed
Enver Gargaş - Muhammed Bin Zayed

Terör örgütü temsilcileri de geçtiğimiz günlerde söz konusu üç ülkeyle ittifak arayışında olduklarını ilan etmişti. Katar, Lübnan ve Yemen gibi Arap ülkelerini hedef alan BAE’nin Dışişlerinden Sorumlu devlet bakanı Enver Gargaş twitter'dan bir açıklama yaparak, Zeytin Dalı Harekatı Arap ülkelerine karşı yapılıyor algısı oluşturmak istedi. Gargaş “Afrin’e ilişkin gelişmeler, Arap ulusal güvenliği konseptini gerçekçi bir temelde ele almayı ve yeniden inşa etme gereğini teyit ediyor” ifadelerini kullandı.

HEDEF TÜRKİYE

Gargaş’ın açıklamasının dolaylı yoldan Türkiye’yi hedef aldığı değerlendirildi. Öte yandan Suudi menşeli Asharq Al-Awsat gazetesi ise sayfalarını terör örgütü sözcüsüne açtı. Gazetenin PKK/YPG’nin sözde liderlerinden Sipan Hamo’nun Türkiye ve Rusya aleyhine sözlerine yer vermesi dikkat çekti. Hamo’nun Rusya’nın terör örgütünün tüm taleplerini reddetmesinden ve Türkiye ile birlikte hareket etmesinden rahatsız olduğu görüldü. Gazete PKK/YPG’nin “sivil halktan endişeliyiz” kara propagandasına da satır aralarından yer vermekten kaçınmadı. Önceki gün de şer üçgeninin diğer bir tarafı Mısır, Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekatına “Suriye’nin egemenlik haklarına müdahale” iddiasıyla karşı çıkan bir açıklama yayınlamıştı.

#Türkiye
#Afrin
#BAE
6 yıl önce