|

Karavan ABD sınırına yaklaşıyor

Ekim'de Guatemala, Honduras ve El-Salvador'dan yola çıkan göçmenler, ABD sınırına yaklaştı. Trump, Meksika sınırına asker yığdı. ABD'li siyasiler, Trump'ın asker yığmasına tepki gösteriyor.

Yeni Şafak
10:54 - 14/11/2018 الأربعاء
Güncelleme: 12:04 - 14/11/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Göçmenler, ABD yolunda ilerliyor.
Göçmenler, ABD yolunda ilerliyor.

ABD Savunma Bakanı James Mattis, Orta Amerika'dan ABD'ye gelen göçmen kervanına karşı Meksika sınırına sevk edilen kuvvetleri ziyaret etmek üzere bölgeye gideceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanı Meksika'ya gidiyor

Meksika sınırına asker konuşlandırmanın maliyeti ile ilgili bir soru üzerine Mattis, bölgeye sevk edilen 7 binde fazla askerin maliyeti üzerine çalıştıklarını belirterek, "Yarın sınırı ziyaret edeceğim." dedi.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada ise Mattis'in yarın Texas'a giderek orada sınır güvenliği için sevk edilmiş askerleri ziyaret edeceği belirtildi.

ABD’nin mültecileri ve güney sınırına gelen göçmenleri engellemeye çalışmasına rağmen binlerce aile araçlarıyla ABD sınırına doğru ilerlemeye devam ediyor.


Siyasiler Trump'a tepkili

Latin Amerika’dan gelen mülteci ve göçmen konvoyu ABD’de tartışmalara yol açtı. Siyasi partiler, ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmenleri uzaklaştırmak için sınırda 5 binden fazla askerin görevlendirilmesi için emir vermesinden sonra geçtiğimiz haftalarda yapılan ara seçim kampanyasında bu konuyu kendi lehlerine kullandı.



Binlerce göçmen ABD sınırında

Belediyenin hazırladığı 3 ayrı sığınakta konaklayan göçmenlerin komşu Guanajuato eyaletindeki Irapuato şehrine doğru yola çıktığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM), Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşmak için yola çıkan göçmen konvoyuna 7 binden fazla kişinin katıldığını, bunlar arasında 2 bin 300 çocuğun bulunduğunu tahmin ediyor.


ABD Başkanı Donald Trump, Meksika polisi ve ordusunun, ABD'nin güney sınırına gelen göçmenleri durduramadığını ifade ederek, "acil durum" ilan etmiş ve sınırdaki devriyeleri harekete geçirdiğini açıklamıştı.


Meksika, ABD'ye ulaşmak için yola çıkan göçmenleri durdurmak için sığınma başvurusu yapmaları halinde kendilerine çalışma izni verileceğini kaydetmişti.




#Honduras
#Guatemala
#El Salvador
٪d سنوات قبل