|

Karnında telefon unuttular

Ürdün’de akıl almaz bir sağlık skandalı yaşandı. Hastanede sezaryenle bir erkek bebeği dünyaya getiren Hanan Mahmoud Abdul Karim'in karnında cep telefonu unutuldu. Olayı, telefonun titreşimi ortaya çıkardı.

Yeni Şafak
04:00 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 00:10 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ürdün'ün başkenti Amman'da doktorlar, doğum yapan kadının karnında cep telefonu unuttular. Dünyanın dörtbir yanındaki çeşitli hastanelerde makas, gazlı bez gibi ameliyat araç-gereçlerinin operasyon geçiren hastalarda unutulduğu günümüzde akıl almaz bir sağlık skandalı yaşandı. Gulf News'un haberine göre, 36 yaşındaki Hanan Mahmoud Abdul Karim adlı kadın, Ürdün'ün başkenti Amman'daki bir özel hastanede sezaryenle doğum yaptı. Hanan, 4.8 kilo ağırlığında sağlıklı bir erkek bir bebeği dünyaya getirdi.



TİTREŞİM HİSSETTİ


Taburcu olduktan sonra bebeğiyle birlikte evine dönen kadın, bir süre sonra karnında bir titreşim hissetti. Bu olayın ardından genç kadının karnındaki sancılar da arttı. Ağrılara daha fazla dayanamayan kadın, Amman'da bir devlet hastanesine kaldırıldı. Röntgeni çekilen kadının karnında 7 santimetre boyunda bir yabancı cisim tespit edildi. Doktorlar tarafından hemen ameliyata alınan kadının karnından bir cep telefonu çıktı. Olayın medyaya yansımasının ardından Ürdünlü Milletvekili Salim Al Bataynah inanılması güç skandalı meclise taşıdı.



KABUL EDİLEMEZ HATA


Bataynah, böyle bir hatanın kabul edilemeyeceğini belirterek hükümetin istifasını istedi. Ürdün Sağlık Bakanlığı ise olayın araştırılacağını duyurdu.


#ürdün
#Bataynah
#ameliyat
9 yıl önce