|

'Öldürüldükten sonra Kaşıkçı'nın elbiselerini başka biri giydi'

Cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Reuters'e konuşan bir Suudi yetkili, an be an Kaşıkçı'nın nasıl öldürüldüğünü ortaya koydu. Kaşıkçı'yı ülkesine dönmeye ikna etmek için 15 kişilik bir tim kurulduğunu dile getiren yetkili, "Kaşıkçı, uluslararası hukukun çiğnendiğini söyleyerek bağırmaya başladı. Paniğe kapılan tim, Kaşıkçı'yı dizginlemek için elleriyle ağzını kapatmaya çalıştı fakat o sırada Kaşıkçı hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
11:09 - 21/10/2018 Pazar
Reuters
Reuters'e konuşan bir Suudi yetkili, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme dakikalarını ortaya koydu.
Reuters'e konuşan bir Suudi yetkili, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülme dakikalarını ortaya koydu.

İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünün ardından yeni gelişmeler yaşanıyor.


  • Reuters'a konuşan bir Suudi yetkili, Ahmet Useyri'nin Cemal Kaşıkçı için 15 kişilik bir tim oluşturduğunu söyledi. Ayrıca Useyri'nin Saud Kahtani'den Kaşıkçı'yı şahsen tanıyan kişilerin time alınmasını istediğini de belirtti.

Suudi yetkili, 15 kişilik timin Kaşıkçı'yı ülkesine dönmesi için ikna edeceğini ve plana göre Kaşıkçı'nın İstanbul dışında güvenli bir eve götürüleceğini dile getirdi. İkna olmaması durumunda da serbest bırakılacaktı.

Kaşıkçı'yı konsoloslukta Maher Mutrib karşıladı. Dönüş meselesini konuşmak istedi fakat Kaşıkçı bunu reddetti ve dışarıda kendisini bekleyen birisinin olduğunu söyledi. Çıkmaması durumunda Türk yetkililere ulaşılacağını ifade etti.


Kaşıkçı, "Uluslararası hukuku çiğniyorsunuz" diyerek bağırmaya başladı

Suudi yetkiliye göre Kaşıkçı, Maher Mutreb'e uluslararası hukuku çiğnediğini söyleyerek bağırmaya başladı. Paniğe kapılan tim, Kaşıkçı'yı dizginlemek için elleriyle ağzını kapatmaya çalıştı fakat o sırada Kaşıkçı hayatını kaybetti. Açıklamayı yapan yetkiliye göre timin niyeti onu öldürmek değildi.

  • Kaşıkçı'nın elbiselerini başka biri giydi
  • Kaşıkçı'nın cesedi, İstanbul'da ikamet eden birine cesetten kurtulması için teslim edildi. Kaşıkçı'dan geriye parmak izi kalmasın diye Salih Tabiqi devreye girdi. Reuters'e konuşan Suudi yetkiliye göre sonrasında ceset konsolosluk aracına bindirildi. Kaşıkçı'nın elbiselerini başka bir yetkili giyerek arka kapıdan çıktı ve Sultan Ahmet'e gitti. Kurulan tim ise daha sonra amirlerine yalan bir rapor yazdı ve hızlıca Türkiye'den ayrıldı.

#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
5 yıl önce