|

Katalan siyasetçiden 'hayır' propagandası

Referandumdan 'evet' çıkmasını hazmedemeyen Avrupa'dan seçime gölge düşürme girişimleri devam ediyor. 16 Nisan'ın ardından karalama kampanyası başlatan İspanya'daki Katalan siyasetçi Tena, 'dolandırıcılık' yaftalamasında bulundu.

Yeni Şafak
14:37 - 19/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 19/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İspanya'da Katalan siyasetçi Alfons Lopez Tena
İspanya'da Katalan siyasetçi Alfons Lopez Tena

İspanya'da Katalan siyasetçi Alfons Lopez Tena, Twitter hesabı üzerinden Türkiye'de 16 Nisan'da gerçekleştirilen referanduma dair manipülatif paylaşımlarda bulunuyor.


Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirecek 18 yeni anayasa maddesi, yüzde 51,4'le onaylandı.

Avrupa'da birçok yetkili seçim sonuçlarını provoke etmek adına yoğun çaba sarf ediyor. Bu isimlerden biri de İspanya'daki Katalan siyasetçi Alfons Lopez Tena.

Tena, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda referandumda 'usulsüzlük' yapıldığına ilişkin gerçeği yansıtmayan ifadeler kullanıyor.

'Dolandırıcılık' suçlamasında bulundu

Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu'nun önünde toplanan CHP ve HDP'lilerin fotoğrafını paylaşan Katalan Parlamentosu eski üyesi Tena, "Ankara'da Yüksek Seçim Kurulu'nun önünde toplanan yüzlerce kişi, sayımlarda yapılan dolandırıcılık nedeniyle referandumun iptali için dilekçe verdi" dedi.


Hesabından Batı basınında çıkan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı haberleri de paylaşan Tena, Erdoğan'ın 2032'e kadar iktidarda kalabileceğini öne sürdü.

Batı basını süreci tırmandırıyor

Yeni anayasa değişikliğini karalamak ve 'usulsüzlük' yapıldığı iddialarını yoğun bir şekilde gündeme getiren Batılı siyasetçiler ve Batı basını, halkın yüzde 86 katılımı ile gerçekleşen referanduma gölge düşürmek istiyor.


#Alfons Lopez Tena
#Referandum
7 yıl önce