|

Katar Emiri: Artık yeter İsrail’in sınırsız bir şekilde insan öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, "Artık yeter! İsrail’in sınırsız bir şekilde (insan) öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı" dedi.

10:07 - 24/10/2023 Salı
Güncelleme: 12:59 - 24/10/2023 Salı
AA
Temim bin Hamed Al Sani
Temim bin Hamed Al Sani

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 18'inci gününde... Son 24 saatte 400'den fazla nokta hedef alındı. Gece boyu devam eden saldırılarda en az 140 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bini geçti.

Yakıtın tükenme noktasına geldiği Gazze'de hastanelerdeki yaralılar ölüm tehdidi ile karşı karşıya. Endonezya Hastanesi'nden yapılan açıklamada, hastanede yakıtın tamamen tükendiği bildirildi.

"Artık yeter İsrail’in sınırsız bir şekilde insan öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı"

Emir Şeyh Temim, Katar Şura Meclisinin yeni dönem açılış oturumunda konuştu.

"Biz barışın savunucusuyuz ve uluslararası meşruiyet ve Arap Barış Girişimi'nin kararlarına bağlıyız. Kan dökülmesini önlemek için Gazze'deki savaşa son verilmesi ve sivilleri askeri çatışmanın sonuçlarından koruma çağrısında bulunuyoruz"
diyen Şeyh Temim, nereden gelirse gelsin masum sivilleri tehlikeye atan her harekete karşı olduklarını belirterek, "çifte standardı ve Filistinli çocukların canları önemsizmiş gibi davranılmasını kabul etmediklerini" ifade etti.
Savaşın, acıların ağırlaşması ve kayıpların artması dışında hiçbir çözüm sağlamadığını vurgulayan Katar Emiri,
"Artık yeter! İsrail’in sınırsız bir şekilde (insan) öldürmesine yeşil ışık yakılmamalı."
dedi.

#Katar
#İsrail
#Gazze
7 ay önce