|

Katar Emiri Gazze'de

Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife el Tani, Gazze'yi ziyaret etti. El Tani 1999''dan bu yana Gazze''ye gelen ilk devlet başkanı olurken, İsmail Haniye ziyaretin Gazze için tarihi bir gün olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 23/10/2012 Salı
Güncelleme: 22:15 - 23/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Katar Emiri Gazze'de
Katar Emiri Gazze'de

Beraberindeki kalabalık heyetle birlikte Mısır üzerinden Gazze''ye giren El Tani, burada daha önce 250 milyon dolar değeri olduğu açıklanan ancak sonrasında 400 milyon dolara yükseltilen bir yeniden yapılandırma projesine imza attı. El Tani ve beraberindeki kalabalık heyet Hamas tören kıtasıyla karşılanırken, Gazze''de Katar''ın yeniden inşa edeceği ana yol da Filistin ve Katar bayraklarıyla süslendi.

Katar Emiri El Tani''yi kırmızı halıyla karşılayan Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye ziyaretin tarihi bir önem taşıdığını belirtti. Haniye, ''Bugün burayı ziyaret ederek Arap ve İslam dünyasından ayrılmış Gazze''nin, haksız ablukasını kaldırdınız. Katar''a ve Katar Emiri''ne teşekkür ediyoruz'' dedi.

Gazze''deki ziyaretleri kapsamında Al Azhar Üniversitesi''nde konuşma yapan Katar Emiri El Tani ise, ''Arap kardeşlerimizin arkasında durmak bir iyilik değil, olması gereken şeydir. Doğru olan budur'' ifadelerini kullandı.


12 yıl önce