|

Katar'dan Kudüs çağrısı: İsrail'in ihlallerini durdurun

Katar, uluslararası topluma İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini durdurma çağrısında bulundu.

20:24 - 25/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 20:26 - 25/04/2019 Perşembe
AA
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani
Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani

Katar, uluslararası topluma İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini durdurma çağrısı yaptı.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail polisinin eşliğinde fanatik Yahudilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi uluslararası hukukun ve anlaşmaların açıkça ihlalidir." ifadelerini kullandı.

Al Sani, uluslararası topluma, ihlalleri durdurmak için harekete geçme çağrısında bulunarak, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"
Yaşanan bu ihlallere rağmen Filistinlilerin doğal hakkı olan bağımsızlık elde edilmeden hala çözüm ihtimalinin olduğu konusunda ısrar eden birtakım sesler duymamız şaşkınlık verici.
"

Bu sabah İsrail polisinin eşlik ettiği 500'den fazla fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

  • Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, geçen cuma günü başlayan ve 27 Nisan sabahına kadar devam edecek olan Musevilerin Hamursuz Bayramı (Pesah) dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya yapılan baskınlarda artış yaşandığını açıklayarak, pazartesi gününden bu yana bin 500'den fazla fanatik Yahudi'nin Harem-i Şerif'e girdiğini belirtmişti.
#İsrail
#Katar
5 yıl önce