|

Katillerle kol kola

Almanya'da 8'i Türk 9 kişiyi katleden Neonazi katillerin, aşırı sağcı NPD ile bağlantısı resmen kanıtlandı. NPD Genel Başkanı Holger Apfel'in, katillerin Hitler'in sağ kolu Rudolf Hess'i anmak amacıyla düzenlenen izinsiz yürüyüşe katıldığı ortaya çıktı

Dış Haberler
00:00 - 15/12/2011 Perşembe
Güncelleme: 22:00 - 14/12/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Katillerle kol kola
Katillerle kol kola

Avrupa, ırkçı saldırılar ve silahlı eylemlerle çalkalanmaya devam ederken, Almanya'da Neonazi terörüne dair çarpıcı gelişmeler yaşandı. Aşırı sağcı Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisi'nin (NPD) Genel Başkanı Holger Apfel'in, 2000-2006 yılları arasında 8 Türk ile 1 Yunan'ı öldüren aşırı sağcılarla aynı izinsiz yürüyüşe katıldığı ortaya çıktı. Rheinland-Pfalz Eyaleti İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Anayasayı Koruma Dairesi'nin incelenen belgelerinde, Apfel'in, 4 Kasım'da intihar eden aşırı sağcı terörist Uwe Mundlos ve polise teslim olan Beate Zschaepe ile birlikte 17 Ağustos 1996 tarihinde Worms kentinde, Hitler'in sağ kolu Rudolf Hess'i anmak amacıyla düzenlenen izinsiz bir yürüyüşe katıldığının tespit edildiği belirtildi.


HOLGER DE ARALARINDAYDI

Söz konusu yürüyüşe, “Nasyonal Sosyalist Yeraltı” (NSU) adlı yasa dışı örgütü desteklemek suçundan tutuklanan eski NPD yöneticilerinden Ralf Wohlleben ile Holger G. adlı aşırı sağcının da katıldığı kaydedildi. NSU ile hiçbir ilişkisi olmadığını savunan Apfel'in katıldığı bu yürüyüş sırasında 170 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi.


ULUSAL UYUM PLANI KABUL EDiLDi

Öte yandan, yazılı bir açıklama yapan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, aşırı sağcıların her yıl Dresden kentinin 2. Dünya Savaşı sırasında bombalanmasını protesto etmek amacıyla düzenlediği yürüyüşün vatandaşlar tarafından engellenmesi çağrısında bulundu. Diğer taraftan Alman hükümeti, göçmenlerin topluma uyumunu teşvik etmek amacıyla Uyum Zirvesi'nden sonra hazırlanan Ulusal Eylem Planını kabul etti.

Hükümetin Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Ulusal Eylem Planında ağırlıklı olarak dil, eğitim, meslek eğitimi ve istihdam piyasası konularına değinildiğini belirterek, Almanca öğrenmenin çok önemli olduğunu, göçmenlerin ancak bu sayede Almanya'da olumlu bir perspektife sahip olabileceğini ifade etti.



12 yıl önce