|

Kayıp Tatar ölü bulundu

Kırım''ın başkenti Simferepol''da 3 Mart''ta Lenin Meydanı''ndaki gösteride kaybolan Kırım Tatarı Reshat Ametov''un ölü olarak bulunduğu açıklandı.

İha
00:00 - 18/03/2014 Salı
Güncelleme: 15:59 - 18/03/2014 Salı
Yeni Şafak
Kayıp Tatar ölü bulundu
Kayıp Tatar ölü bulundu

Gösteri esnasında kimliği belirsiz, askeri üniformalı üç adam tarafından götürüldüğünü iddia edilen Ametov''un yakınları, olay üzerine polise şikayette bulunmuştu. Belogorsk kabasının dışında bir arazide bulunan cesedin üzerinde şiddete maruz kaldığına dair izler tespit edildi. İnsan Hakları Ögütü Avrupa ve Orta Asya direktörü Rachel Denber, Ametov cinayetinin son haftalarda artan Kırım''daki kanunsuzluk ikliminden kaynaklandığını ve sorumluların bulunup cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

39 yaşındaki sezonluk inşaat işçi olarak çalışan, üç çocuk sahibi Ametov Kırım''daki Tatar toplumun yakından tanıdığı bir isimdi. Bir çok kez mahallelerindeki problemlerle ilgili yerel yönetimlere dilekçe yazan Ametov''un Facebook üzerinden Kırım''ın ve Kırım Tatarları''nın geleceğiyle ilgili tartışmalara girdiği öğrenildi.

3 Mart sabahı Lenin Meydan''ında Kırım Hükümet Binası önündeki küçük çaplı barışçıl gösteriye katılan Ametov gece evine dönmemişti. Kaybolduğunu düşünen ailesi, polise başvurmuş, gösteriye katılan diğer eylemcilerle irtibata geçmiş ama bir sonuç alamamıştı.

10 yıl önce