|

Kerry Gürcistan'da

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te resmi temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ve muhalefet liderleriyle bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, temaslarının ardından Ukrayna'ya gitmek üzere Tiflis'ten ayrıldı.

Yeni Şafak
10:38 - 7/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:02 - 7/07/2016 Perşembe
AA

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te resmi temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ve muhalefet liderleriyle bir araya geldi.



Parlamento Başkanı Usupaşvili, Kerry ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı ile iki ülke arasındaki ilişkiler, Gürcistan'da 8 Ekim'de düzenlenecek genel seçim, Gürcistan'ın NATO ve AB ile entegrasyonu sürecini ele aldıklarını söyledi.



Davit Usupaşvili, "Ülkemizde ekonomik kalkınma ve demokrasinin gelişmesi için ABD'nin Gürcistan'a verdiği destek çok önemli" ifadesini kullandı.



Kerry, daha sonra muhalefet partilerinin liderleriyle bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantıya Birlik Ulusal Hareketi liderleri Davit Bakradze ve Giga Bokeria, Özgür Demokratlar Partisi'nin liderleri İrakli Alasania ve Viktor Dolidze katıldı.



Davit Bakradze, yaptığı açıklamada, toplantıda Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınması için hayati önem taşıyan iki konunun görüşüldüğünü ifade ederek bunlardan birinin ülkesinin savunma kapasitesinin artırılması ve ABD ile Gürcistan arasında savunma ve güvenlik alanlarındaki işbirliği, ikincisinin de ülkesinde düzenlenecek seçimlerin adil ve şeffaf bir ortamda yapılması meselesi olduğunu söyledi.



Özgür Demokratlar Partisi'nin lideri ve eski Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Alasania da görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirtti.



Alasania, "Hepimiz için en önemlisi Gürcistan'ın daha da güçlendirilmesi ve savunma kapasitesinin artmasıdır. Dolaysıyla savunma alanındaki işbirliği konularını ele aldık. Varşova'da yapılacak NATO zirvesi ve NATO'nun Gürcistan'a verdiği desteğin önemini görüştük" diye konuştu.



ABD Dışişleri Bakanı Kerry, temaslarının ardından Ukrayna'ya gitmek üzere Tiflis'ten ayrıldı.




#ABD Dışişleri Bakanı John Kerry
#Gürcistan
#Tiflis
8 yıl önce