|

Kıbrıs müzakerelerinde ikinci tur sona erdi

Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen uluslararası konferansın son gününde Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğini söyledi

Yeni Şafak
18:18 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:32 - 21/01/2017 Cumartesi
AA
Kıbrıs müzakerelerinde "Güvenlik ve Garantiler" konusundaki görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi..
Kıbrıs müzakerelerinde "Güvenlik ve Garantiler" konusundaki görüşmelerin olumlu geçtiği bildirildi..

Kıbrıs müzakerelerinde "Güvenlik ve Garantiler" konusunun ele alındığı Beşli Konferans'ın ikinci turu İsviçre'nin Mont Pelerin kasabasında sona erdi.



Adadaki soruna çözüm bulmak için 12 Ocak'ta Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen uluslararası konferans, verilen aranın ardından garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan, İngiltere ile Kıbrıs Cumhuriyeti ve Kıbrıs Türk kesiminden uzmanların katılımıyla dün yeniden başlamıştı.



BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, yaptığı yazılı açıklamada, konferansın ikinci oturumunun uzmanların katılımıyla dün ve bugün Mont Pelerin'de gerçekleştiğini belirtti.


Eide, Cenevre'de oluşturulan çalışma grubunun kendisine emanet edilen "Güvenlik ve Garantiler" temel başlığındaki belirli konuları ve bu başlıktaki detaylara yönelik gerekli enstrümanların belirlenmesini başarıyla tamamladığını vurguladı.



"Toplantılar olumlu bir havada geçti" ifadesini kullanan Eide, konferans sürecinin hala devam etmesinden dolayı katılımcıların, görüşmelerin detaylarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmama kararı aldıklarını kaydetti.



#Kıbrıs
#Müzakere
7 yıl önce