|

Kilisenin borcu için saatini satışa çıkardı

Bulgaristan'da Filibe dini lideri Metropolit Nikolay, şehirdeki Sveta Marina Kilisesi'nin elektrik faturasını ödeyebilmek için kendi Rolex marka kol saatini bağışladı.

Cihan
00:00 - 10/03/2013 Pazar
Güncelleme: 13:43 - 10/03/2013 Pazar
Yeni Şafak
Kilisenin borcu için saatini satışa çıkardı
Kilisenin borcu için saatini satışa çıkardı

Bulgaristan'da yüksek elektrik faturalarını ödemekte zorlanan kurumlar arasına Filibe'de (Plovdiv) Sveta Marina Kilisesi de bulunuyor. Filibe dini lideri Metropolit Nikolay, şehirdeki Sveta Marina Kilisesi'nin elektrik faturasını ödeyebilmek için kendi Rolex marka kol saatini bağışladı. Saatin satılması için Filibe Tarih Müzesi'nde açık arttırma düzenlendi. 11 bin 600 levadan (6 bin Euro) başlangıç fiyatı açıklandı ancak açık artırmaya ilgi olmadı.

Kilisenin 3 bin leva (bin 500 Euro) elektrik borcunun ödenmesi için daha önce kilisede bağış kutusu açılmıştı. Bağış kutusuna özel bir yazı koyan kilise yönetimi, bunun özellikle elektriğin kesilmemesi için olan bağış olduğunu vurguladı.

Rolex marka saatin satıldıktan sonra elde edilen gelirin mabedin elektrik faturasını ödemek için kullanılacağını belirten Sveta Marina Kilisesi yönetimi, geri kalan paranın bağış yapılacağını açıkladı.

Metropolit Nikolay, Rolex'in kendi şahsi eşyası olduğu için tasarrufunda üst düzey Ortodoks Yönetimi'nden izin almasına gerek olmadığı belirterek, ''Saatle cehenneme gideceğime, saatsiz cennete gireyim.'' sözlerini kullandı.

2005 yılı üretimi olan saat, paslanmaz çelikten ve sarı altından ve içi safir kristaliyle süslü. Kol saatin satılması için başka bir ihale için tarih açıklanması bekleniyor.

11 yıl önce