|

'Kimi pikniğe gider kimi buluşmaya'

Bakan Bağış, BDP'lilerle teröristlerin buluşmasına dair, 'Kimi pikniğe gidiyor, kimi de buluşuyor' dedi. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 19/08/2012 Sunday
Güncelleme: 15:52 - 19/08/2012 Sunday
Yeni Şafak
'Kimi pikniğe gider kimi buluşmaya'
'Kimi pikniğe gider kimi buluşmaya'

Tuzla AK Parti İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, BDP'li milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili, 'Kimisi pikniğe gidiyor, 'Beni dağa kaldırdılar' diye ortalıkta yaygara koparıyor. Kimileri buluşuyor, buluşma noktasında bir muhabbet sergilemeye çalışıyor. Terörle iç içe olduklarını ortaya koyuyor' değerlendirmesinde bulundu.

Birilerinin Türkiye üzerinde birtakım oyunlar oynamaya çalıştığını ifade eden Bağış, 'Biz bozulmadıkça, bu millet tamir etme ihtiyacı hissetmez. Ama biz bozulursak, birbirimize düşersek Allah korusun milleti, tamir etme mecburiyetiyle baş başa bırakırız' şeklinde konuştu.


Bakan Davutoğlu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise '(BDP'lilerin teröristlerle buluşması) Gerçekten hangi perspektiften bakılırsa bakılsın bu kabul edilemez, mazur görülemez bir tutumdur' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da açıklamasında, 'Saflarını bulmuş oldular' diye konuştu.


12 years ago