|

Kimse şokolmadı

TAYVAN'ı önceki gece uykuda vuran 7.6 şiddetindeki depremde ölenlerin sayısı dün akşam saatlerinde 1546'ya, yaralı sayısı da 3 bin 841'e yükseldi. Ölü sayısının artacağı açıklandı. 100 binden fazla Tayvanlı evsiz kaldı. MERKEZ üssü başkent Taipei'nin 140 kilometre güneybatısındaki Nantou kenti olan depremin, aletsel büyüklüğü Marmara depremiyle aynı. Ancak derhal müdahale edilmesi ve evlerin sağlamlığı zararın büyümesini önledi.

Yeni Şafak
00:00 - 22/09/1999 Çarşamba
Güncelleme: 11:40 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

TAİPEİ- Tayvan'ı önceki gece uykuda vuran 7.6 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı hızla yükseliyor. Devlet televizyonunda yayınlanan haberde, son tespitlere göre ölü sayısının 1546'ya, yaralı sayısının da 3 bin 841'e yükseldiği belirtildi. Yetkililer, 2 bin 304 kişinin halen göçük altında bulunduğunu, 225 kişinin de hayatından endişe edildiğini ifade etti. Başkent Taipei'de sadece üç kişinin öldüğünü doğrulayan yetkililer, deprem sırasında çöken kent merkezindeki 12 katlı binanın göçüğünde halen 50 kişinin bulunduğuna işaret etti. İlk belirlemelere göre ülke genelinde binden fazla binanın hasar gördüğü belirtiliyor. Taipei Belediye Başkanı Ma Ying-jeou da, okulların ve işyerlerinin dün açılmadığını söyledi. Merkez üssü başkent Taipei'nin 140 kilometre güneybatısındaki Nantou kentinin 12,5 kilometre batısında olan depremin, yerin bir kilometre kadar altında olduğu kaydedildi. Tayvan'da önceki gün Türkiye saati ile 20.47 ve 21.03 arasında 3 deprem meydana gelmişti. Merkez üssü başkent Taipei'nin 140 kilometre güneybatısındaki Nantou kentinin 12,5 kilometre batısında olan depremin, yerin bir kilometre kadar altında meydana geldiği kaydedildi. Depremde, başkenti Taipei'deki bir otel, iki bina ve iki okulun çöktüğü, ayrıca, depremin merkez üssü yakınlarındaki bir şarap fabrikasının da sarsıntıda patladığı ifade edildi.

Hastaneler doldu, köylerle iletişim kesildi

Depremde en çok can kaybının, depremin merkez üssü Nantou ile yakınlarındaki Taiçung'da olduğu bildirildi. Depremde bazı yollar hasar görürken, uzak bölgelerdeki kasabalarla ulaşımın sağlanamadığı belirtildi. Kent ve kasabalardaki hastanelerin yaralılarla dolup taştığı, televizyon kanallarının, doktor, hemşire ve tıp eğitimi almış herkese kurtarma çalışmalarına katılma çağrısında bulundukları kaydedildi. Devlet Başkanı Lee Teng Hui ile Yardımcısı Lien Çan, kurtarma çalışmalarını yönetmek amacıyla helikopter ile Taiçung ve Nantou'ya bölgelerine gitti. Nantaou bölgesi yetkililerinden Peng Pai-hsien, bölgede ilk belirlemelere göre 470 kişinin öldüğünü ve 100 bin kişinin evsiz kaldığını, acilen buldozer, araç, battaniye ve yiyecek ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Depremin merkez üssü yakınlarındaki Puli kasabasında da ağır hasar meydana geldiği bildiriliyor.

İLK GİDEN DEVLET BAŞKANI OLDU
DÜŞMAN AĞABEY YARDIMA KOŞTU
ŞİDDETİ MARMARA İLE AYNI
ŞİDDETİ ÜZERİNDE ANLAŞAMADILAR


------- Geri OKU ------------------




 



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce