|

Kıptilerin Sisi aşkı bitti

Mısır'da seçilmiş hükümete karşı darbeci Sisi'ye destek veren Hristiyan Kıptiler, şimdi de cunta yönetiminden şikayet ediyor. İkinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini iddia eden Kıptiler büyük baskı altında yaşadıklarını savunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2016 Pazar
Güncelleme: 01:35 - 11/12/2016 Pazar
Yeni Şafak

Mısır'da ilk kez seçimle iktidara gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle deviren Abdulfettah es-Sisi'nin iktidara gelişini alkışlarla karşılayan Hristiyan toplumu hayal kırıklığı yaşıyor. Kıptiler, darbeci Sisi yönetiminin büyük baskılarına maruz kaldıklarını belirtti. Mısır'da seçimlerle iktidara gelen Mursi'nin darbeyle devrilmesine büyük desten veren Hristiyan örgütler ve STK'lar şimdi çok rahatsız ve bu rahatsızlıklarını da dile getirmeye başladılar.



İKİNCİ SINIF VATANDAŞ


ABD merkezli Foreign Policy dergisi yazarı Johannes Makar, makalesinde “Mursi devrildiğinde Hristiyanların neredeyse tamamı darbeye destek verdi hatta Sisi'nin cennetten gönderildiğine inandı” ifadelerini kullandı. Makar'ın Mısır'daki Hristiyanlarla yaptığı görüşmelerden derlediği bilgilere göre, Hristiyanlar kendilerini ülkenin ikinci sınıf vatandaşı olarak görüyor. Otoriter liderlerin yönetimi altındaki Hristiyan toplum, kilise ve katedral inşaatı sırasında bürokratik engellerle karşılaşıyor. Makar, Mursi'nin iktidara geldikten sonra kilise inşaatlarına onay verdiğinin altını çiziyor.


#Sisi
#Kıptiler
#Muhammed Mursi
7 yıl önce