|

Kırgızistan'daki rüşvet skandalı büyüyor

Kırgızistan'da geçen hafta ortaya çıkan rüşvet skandalına adı karışan ve Cumhurbaşkanlığı İdaresi Başkanlığı görevinden alınan Daniyar Narınbayev'in rüşvet almak suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Yeni Şafak
18:32 - 22/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:34 - 22/07/2015 Çarşamba
AA

Daniyar Narınbayev'in, Milli Güvenlik Devlet Komitesi'nin yolsuzlukla mücadele ekipleri tarafından, yolsuzluktan tutuklu bulunan milletvekili Nariman Tüleyev'in ailesinden milletvekilinin mal varlığı ile ilgili davanın lehine sonuçlanması için 200 bin dolar talep ettiği ve 100 bin dolar rüşvet alırken gözaltına alınan milletvekili Hacımurat Korkmazov'un arkasında bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.



Narınbayev'in, ifadesine başvurmak ve gözaltındaki Korkmazov ile görüştürülmek üzere çağrıldığı Başsavcılık binasında yolsuzluk, görevini kötüye kullanmak, rüşvet talep etmek suçlamalarıyla gözaltına alınarak Milli Güvenlik Devlet Komitesi'nin tutukevine konulduğu ifade edildi.



Başsavcılığın açıklamasına göre, rüşvet alırken yakalanan milletvekili Korkmazov ile eski idare başkanı Narınbayev, tutuklu milletvekili Tüleyev'in ailesinden 200 dolar rüşvet talep etti ve Narınbayev'in, Korkmazov aracılığıyla aileden daha önce 50 bin dolar aldığı kesinleşti.



Korkmazov'un rüşveti Narınbayev için talep ettiğini itiraf ettiği bildirildi.



Milletvekili mazbatası iptal edilen Tüleyev, Bişkek Belediye Başkanı olduğu dönemde de yolsuzluk suçlamasıyla hakkında açılan davada 11 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve tüm mal varlığına el koyulmuştu. Tüleyev'in Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in bu yıl çıkardığı aftan faydalanmak için yaptığı başvuru ise reddedilmişti.



#rüşvet skandalı
#Kırgızistan
#rüşvet
9 yıl önce