|

Komando yola çıktı

Mehmetçik ve ÖSO, Münbiç harekatı öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında teröristlere büyük darbe vuran komando birlikleri Kars, Bolu ve Kayseri’den sınır hattına sevk edildi. Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki uğurlama töreninde komandolar marş söyledi.

Fatih Özer
04:00 - 29/12/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:04 - 29/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen komandolar.
Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen komandolar.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında teröristlere büyük darbe vuran Kars, Bolu ve Kayseri’de bulunan komando birlikleri sınır hattına sevk edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Münbiç’te yürüteceği operasyon öncesi hazırlıklar son hızıyla sürüyor. Türkiye’nin dört bir yanından sınır hattına gönderilen askerler arasında Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarında teröristlerin korkulu rüyası haline gelen komandolar da bulunuyor. Yurt içi ve sınır ötesi harekâtlarda TSK’nın en ön saflarında boy gösteren özel birlikler, sınır hattında operasyon emrini bekliyor.

Sarıkamış 9. Komando Tugayı, Bolu 2. Komando Tugayı ve Kayseri 1. Komando Tugayı’na bağlı binlerce Mehmetçiğin hemen hemen hepsi de Milli Piyade Tüfeği MPT-76 ve MPT-55'leri kullanıyor. Kilis-Öncüpınar ve Elbeyli-Çobanbey sınır kapıları üzerinden Suriye'nin Tel Rıfat ve Menbiç bölgesine geçen komandoların tek hedefi, Suriye'deki PKK'lı teröristleri imha etmek.

  • Görev zamanı
  • Kara operasyonun kullanılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından Hatay ve Kilis’e zırhlı araç sevkiyat yapılıyor. Tekirdağ, Çankırı, Adapazarı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda askeri birlikten bölgeye tank ve zırhlılar gönderildi. Karayolu ve demiryoluyla sınır hattına sevk edilen araçlar arasında, modernizasyon işlemleri yapılan M-60T ile Leopard 2A4'ler bulunuyor. Tanklarla birlikte TR-122 Çok Namlulu Roketatar, Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT), Kirpi, Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ve Fırtına obüsleri de hem Münbiç hem de Fırat'ın doğusuna yönelik harekât için Suriye'ye intikal ettirildi.
#Komando
#Sınır hattı
#Sevk
5 yıl önce