|

Komplo teorileri havada uçuşuyor

Yunanistan’da 91 kişinin ölümüne neden olan yangın felaketine ilişkin Yunan gazeteleri akılalmaz komplo teorileri üretmeye devam ediyor. Yüzlerce ev ve arabanın yandığı faciada hükümetten herhangi bir istifa ya da özür gelmezken Yunan gazeteleri yangına neden olabilecek birbirinden uçuk iddiaları gündeme getirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:25 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yunanistan'daki yangın faciasında 91 kişi hayatını kaybetmişti.
Yunanistan'daki yangın faciasında 91 kişi hayatını kaybetmişti.

Yunanistan’da 91 kişinin hayatını kaybettiği yangın faciasından sonra ortaya çıkan komplo teorilerinin ardı arkası kesilmiyor. Yunan basını orman yangını için birbirinden ilginç komplo teorilerini gündeme getirdi. Eleftheri Ora gazetesi, “Toplu katliamı, Türkiye’yi, ‘dost’ Rusya’dan ödünç alınan teknolojiyle kundaklayıcı olarak suçlamak için belki de Amerikalılar düzenledi” iddiasında bulundu.

Yabancı ajanlar ateşe verdi

Kontra News gazetesi de yangının ardında Yunanistan’ı istikrarsızlaştırmak için örgütlü bir plan bulunduğunu ileri sürerek, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın da bunu ima ettiğini yazdı. Attikanea internet sitesinde yer alan bir makalede ise yangını, ABD’nin, NASA’nın lazer uyduları aracılığıyla MASERS ışınları kullanarak çıkardığı iddia edildi.


Lazer silahıyla yaktılar!

Doğu Attika’daki yangınla ilgili bilgi kirliliğinin yoğun yer aldığı sosyal medya hesaplarında ise “Rothschildler bizi lazer silahla yaktı” yorumları yapılırken, Yunanistan’ın, orman yangınının ardından ABD tarafından HAARP sistemi aracılığıyla meteorolojik saldırıya da uğradığı, saldırının 11 bofor kuvvetinde fırtına oluşturarak şiddetli yağmur ve sele neden olduğu iddiasında bulunuldu.

İstifa ve özür gelmedi

Yunanistan’da çok sayıda insanın yangın faciasından kaçmaya çalışırken araçlarında hayatını kaybettiği yangın 91 kişinin ölümüne neden oldu. Facianın ardından Yunan hükümetinden herhangi bir özür ya da istifa gelmedi. Yunanistanlı itfaiyeciler ise yangının asıl sebebinin acil tahliye planı eksikliği olduğunu savunmuş ve operasyonlarda birçok hata yapıldığını savunmuştu.

#Yunanistan
6 yıl önce