|

Komşuda anarşistler karakol bastı

Yunanistan'da polis kurşunuyla alevlenen şiddet olayları yatışmadı. Atina'da 15 polis karakolu saldırıya uğradı, Avrupa'da onlarca gösterici gözaltına alındı

Atina
00:00 - 12/12/2008 Cuma
Güncelleme: 21:45 - 11/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Komşuda anarşistler karakol bastı
Komşuda anarşistler karakol bastı

Yunanistan'da 16 yaşındaki Aleksis Grigoropulos'un bir polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirmesinin ardından başlayan şiddet olayları sürüyor. Atina'da dün yaklaşık 15 polis karakolunun, güvenlik güçleri aleyhine sloganlar atan lise öğrencilerden oluşan grupların saldırısına uğradığı belirtildi. Öğrencilerin, karakolları taşladıkları ve bir karakolun da devriye aracını devirdikleri kaydedildi. Bu arada, Grigoropulos'un katil zanlısı polis memuru Epaminondas Korkoneas'ın savcılık ifadesinde, gencin özel bir okuldan atıldığını ve daha önce spor karşılaşmalarının ardından gelişen şiddet olaylarına karıştığını belirtmesini ağır dille eleştiren Yunan gazeteler, polis memurunun özür dilemek gereğini bile duymadığını kaydetti.


AVRUPA AYAKTA

Yunanistan'daki gösterilere destek amacıyla Danimarka'da düzenlenen yürüyüşte 63 kişi gözaltına alındı. İspanya'da gösteri düzenleyen 200 kişilik gruptan 9 gencin gözaltına alındığı bildirildi. Duvarlara “Katil devlet, infazcı polis” yazıp, Yunanistan'daki göstericilere destek verdiklerini belirten gençler, Barcelona'da da izinsiz gösteri düzenleyip çevreye zarar verdi. Olaylarda 3'ü polis 9 kişi yaralandı. Kıbrıs Rum kesimine bağlı Limasol'da 100 kişilik grup, Limasol Polis Karakolu'nu taşladı. Yunanistan'da 1 haftadır devam eden olaylar, dün ülke çapında yapılan genel grevle zirveye ulaşırken, Atina'nın meşhur tarihi mekanlarından biri olan Akropolis'i gezmeye gelen turistler şok yaşadı.



15 yıl önce