|

Komşu'nun Cem Uzan'ı İstanbul'da yakalandı

Yunanistan'da devlet bankası Postbank'ın 500 milyon euro hortumlanmasıyla ilgili skandalın baş aktörlerinden, eski yönetim kurulu başkanı Angelos Filipidis İstanbul'da yakalandı. Komşunun Cem Uzan'ı olarak bilinen Kırmızı Bülten'le aranan Filipidis, Atina'ya iade edilecek.

Atina
00:00 - 12/01/2014 Pazar
Güncelleme: 21:05 - 11/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Komşu'nun Cem Uzan'ı İstanbul'da yakalandı
Komşu'nun Cem Uzan'ı İstanbul'da yakalandı

Yunanistan'da geçen yıl kapatılan Postbank'taki yolsuzluğa adı karışan bankanın eski yönetim kurulu başkanlarından Angelos Filipidis, İstanbul'da yakalandı. Kırmızı bültenle aranan Filipidis'in, İstanbul Taksim'de bir otelde yakalandığı, Türk makamlarının bu sabah Yunan makamlarına bilgi verdiği, Türk polisinin Filipidis'i cep telefonu konuşmaları sayesinde yakaladığı öğrenildi.

İŞ İÇİN GELMİŞTİM

Filipidis, yakalanmasının ardından avukatı aracılığıyla Yunan Mega televizyonuna, ''İş için İstanbul'da bulunuyorum. Daha sonra da Dubai ve Manila'ya geçmeye hazırlanıyordum. Fakat Postbank ile ilgili gelişmeleri öğrenince avukatım aracılığıyla pazartesi günü Atina'ya döneceğimi ilgili makamlara bildirdim'' açıklamasında bulundu.

İADE SÜRECİ BAŞLADI

Yunan polisinin yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'da yakalanan Filipidis'in üzerinde 311 Türk lirası, beş bin 615 avro, bin 5 sterlin, on sekiz bin 90 Hong Kong doları, 220 İsviçre frangı, bin 514 ABD doları, iki adet cep telefonu, kredi kartları ve çek defterleri bulundu. Fillipidis'in Yunanistan'a iadesi için gerekli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.

Kredi vurgunu ile suçlanıyor

Filipidis, Postbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı iken bazı işadamlarına hiçbir teminat almadan yüksek miktarda krediler vermekle suçlanıyor. Aynı soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde aynı bankadan hiçbir teminat göstermeden 110 milyon avro kredi aldığı ve geri ödemediği ortaya çıkan Yunanistan Alfa televizyonu sahibi Dimitris Kondominas tutuklanmıştı. Geçen yıl kapatılan devlet bankası Postbank'ın yaklaşık 500 milyon avro tutarında geri ödenmeyen kredileri devlet tarafından karşılanmıştı.

Postbank skandalı sonrası birçok kişi şubelerin önlerinde protesto gösterileri düzenlemişti.
10 yıl önce