|

Körfez’in İsrailli casusu

BAE ve Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok Körfez ülkesi, yurtiçi ve yurtdışındaki aktivist ve dini azınlıkları takip etmek için İsrailli casus yazılım programı Pegasus’u kullanıyor. Terörle mücadele bahanesiyle kullanılan program akıllı cihazların kamera ve mikrofonunu da kontrol edebiliyor.

Haber Merkezi
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 04:39 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Pegasus akıllı cihazların kamera ve mikrofonunu da kontrol edebiliyor.
Pegasus akıllı cihazların kamera ve mikrofonunu da kontrol edebiliyor.

Körfez ülkeleri İsrailli casus yazılımları yurtiçi ve yurtdışındaki aktivistleri ve dini azınlıkları hedef almak için kullanıyor. Pegasus adlı İsrail yapımı yazılım, terörle mücadele bahanesiyle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere bir dizi Arap ülkesi tarafından kullanılıyor. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn gibi ülkelerin yazılımı daha çok aktivistleri gözetlemek için kullandığı ortaya çıktı.


Kamerayı kontrol edebiliyor

BAE’nin ise casus yazılımla şüpheli muhalifleri hedef aldığı biliniyor. Casus yazılım, telefonda depolanan hemen hemen bütün değerli verileri ele geçirme gücüne sahip. Pegasus, kısa mesaj içerikleri, tarayıcı geçmişi verileri, WhatsApp çağrıları ve mesajları, Gmail, Facebook, Skype, Viber ve Twitter’dan gelen değerli verileri de alabiliyor. İddiaya göre, Pegasus akıllı cihazların kamera ve mikrofonunu da kontrol edebiliyor.

#BAE
#İsrail
#Casus
6 yıl önce