|

Korkunç cinayetler

KOSOVALI Müslüman kadınlar, Kosova'nın güneyindeki Djakovica kasabasında bulunan Yugoslav ordusuna ait askeri kampa götürülerek sistematik olarak tecavüz ediliyor.MALİSEVO'NUN Burim köyü yakınlarında 18 Müslüman'ın, Dragobil'de de 21 Müslüman'ın cesetleri bulundu. Müslümanlar yakılarak öldürüldüğü için kimlikleri tespit edilemiyor.SIRP canilerin evlerinden sürdüğü ancak Kosova'dan çıkamayan Müslümanlar açlıktan ölmeye başladı. Salgın hastalıkların ölümleri daha da arttırmasından korkuluyor.

.
00:00 - 14/04/1999 Çarşamba
Güncelleme: 12:20 - 18/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Korkunç cinayetler
Korkunç cinayetler

Londra- Bosna'dan sonra Kosova'da da akılalmaz cinayetler işleyen Sırplar, tıpkı Bosna'da olduğu gibi Kosova'da da Müslüman kadınlara yönelik toplu tecavüzlere yöneldi. Kosovalı Müslüman kadınlar bölgenin güneyindeki Djakovica kasabasında bulunan Yugoslav ordusuna ait askeri kampa götürülerek sistematik olarak tecavüz ediliyor. İngiltere Dışişleri Bakanı Robin Cook, Kosova'da Yugoslav ordusu tarafından işlenen yeni vahşi suçlar bulunduğunu bildirerek, "Miloseviç birliklerinin yeni vahşetler işlediğine dair bilgiler elimize ulaşmaya devam ediyor" dedi. Genç erkeklerin muhacirlerin oluşturduğu kuyruklardan toplandığını ve bir daha kendilerinden haber alınamadığını belirten Cook, "Gruplar halinde Kosovayı terketmeye çalışan muhacirler arasında genç kadınlar ayrılarak Arnavutluk sınırındaki Djakovica askeri kampına götürülüyor ve sistematik olarak tecavüz ediliyor" dedi. Kosova'da şahit olunan faşizme karşı yürütülen harekata büyük bir kamuoyu desteği bulunduğunu da belirten Cook, "Kosova'daki faşizmin yeniden dirilmesi modern Avrupa'da tekrar gündeme gelmemeli. Faşizmin ve soykırımın Avrupa'da gömülmesinin ardından doğan NATO bu yüzyılın faşizm ve soykırımın zaferi ile sona ermesine izin vermeyecektir" dedi.

Yakarak öldürüyorlar

KKO'nun yayın organı Kosova Press'in dünkü sayısında ise, Sırplar'ın iki hafta önce işledikleri cinayetlerin bir bir ortaya çıktığını açıklandı. Malisevo'nun Burim köyü yakınlarında katledilen 18 Müslüman'ın, Dragobil'de de 21 Müslüman'ın cesedinin bulunduğunu bildiren ajans, Burim'de katledilen kişilerden 15'inin Astrazub köyünden sürülen Morina ailesinin fertleri olduğunu kaydetti. İçlerinden biri dışında geri kalanların yaşlı Müslümanlar olduğu belirtilen haberde, katliamın 1 Nisan'dan önce gerçekleştiği açıklandı. Dragobil'de katledilen sivillerin 17'sinin kimliklerinin tesbit edildiği ancak, 4 tanesinin cesedinin tanınmayacak şekilde yandığı bildirildi. Paçarizi ailesinin 85 ila 55 yaşları arasındaki bütün fertlerinin yakılarak öldürüldüğü, katliamın ise en az 15 gün önce meydana geldiği belirtildi.

Traktörün arkasında tanınmayacak şekilde yanmış 4 kişiyle birlikte şehitlerin cenazelerinin KKO tarafından defnedildiği kaydedildi. Dirilere merhameti olmayan Sırplar'ın Arnavutlar'ın ölülerine de saygısı yok. Arnavutluk'a ulaşmayı başaran bir muhacir ise yolda gelirken Sırp askerinin mezar gibi bir çukurdan çıkardığı insan kemiğine benzer bir kemiği, yemesi için köpeğine verdiğini söyledi. KKO, NATO'nun, Ortodokslar'ın Paskalya Bayramı dolayısıyla hava harekatını azalttığını, ancak Sırplar'ın, Arnavutlar'a yönelik saldırılarını sürdürdüğünü bildirdiler. Bölgeden gelen haberlere göre Sırplar, Malisevo, Şala, Kaçanik ve ülkenin batı bölgelerindeki Arnavut muhacir grupları top atışına tuttu.

Köyler ateşe veriliyor

Bu arada Arnavutluk'un Morina sınırı yakınlarındaki üç köy ateşe verildi. Yangının büyük patlama seslerinden sonra başladığını kaydeden muhacirler, köylerin tamamen boş olduğunu söylediler. Arnavutluk sınırından görülebilen alevlerin bir evden diğerine doğru yayıldığı belirtildi. Morina sınırına 8 kilometre uzaklıktaki Kosovalı Arnavutlar'ın yaşadığı köyler, Sırplar'ın etnik temizlik hareketinin bir parçası olarak yakılıyor. Katliamdan kaçan Müslümanlar panik halinde Morina sınır kapısına akın ettiler.


25 yıl önce