|

Kosova, Priştine patlamasını kınadı

Kosova Hükümeti yayınladığı bir bildiriyle, dün gece Kosova'nın Başkent'i Priştine'de meydana gelen bomba patlaması olayını kınadı.

Cihan
00:00 - 25/09/2007 Salı
Güncelleme: 11:33 - 25/09/2007 Salı
Yeni Şafak
Kosova, Priştine patlamasını kınadı
Kosova, Priştine patlamasını kınadı

Hükumet, bu saldırıyı Kosova çıkarlarına zarar veren bir kriminal olay olarak değerlendirdi. Bildiride saldırı olayının Kosova'daki siyasi süreçlerle hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen, geleceği konusunda çok önemli bir dönemde bulunan Kosova için iyi bir mesaj vermediği belirtildi.

Kosova'nın başkenti Priştine'de düm sabaha karşı meydana gelen patlamada 2 kişi ölmüş, 1'i ağır 12 kişi de yaralanmıştı. Patlamanın, bir alışveriş merkezi içine yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana geldiği bildirildi. Patlama nedeniyle işyerlerinin camları kırılırken bir binanın da bir kısmı çöktü. Ancak bombanın kim tarafından niçin yerleştirildiği bilinmiyor. Yazılı bir açıklama yapan Kosova Hükumeti, patlamanın BM önderliğinde bağımsızlık için yapılan görüşmelere ilişkin olmadığına inandığını kaydetti. Açıklamada, "Siyasi sürece ilişkin olmasa da bu patlama, Kosova'nın geleceği için önemli bir dönemde kötü bir mesaj gönderdi." dedi.

Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Veton Elshani, "2 kişi öldü." dedi. Sözcü, saldırının niçin gerçekleştirdiğini ve patlayıcı kimin yerleştirdiğini henüz bilmediklerini kaydetti. Kosova'daki NATO askerleri, patlamanın olduğu bölgeyi kordon altına alıp araştırma yaptı. Araştırmada başka bir patlayıcı bulunamadı. Olayla ilgili geniş inceleme başlatan Kosova polisi ile UNMIK polisi olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis, yazılı bir açıklama yaparak patlamanın "rahatsız edici" olduğunu bildirdi.

Kosova Başbakanı Agim Çeku, benzeri olayların Kosova istikrarlığını tehlikeye getirmesine asla izin verilmeyeceğini belirtti. "Cinayetlerle sonuna kadar savaşacağız" şeklinde tepkisini gösteren Başbakan Çeku, yasalardan gizlenmek teşebbüsünde bulunanların er ya da geç adalet karşısında kendilerini bulacağını vurguladı.


17 yıl önce