|

Kosova'da yasa dışı böbrek nakli soruşturması

Aa
00:00 - 6/11/2008 Perşembe
Güncelleme: 18:31 - 6/11/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Kosova'da yasa dışı böbrek nakli soruşturması
Kosova'da yasa dışı böbrek nakli soruşturması

Kosova polisi, Priştine'deki bir özel hastanede yapılan yasa dışı böbrek nakliyle ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Polis, organ naklini yapan Kosovalı iki üroloğu tutuklarken, firardabulunduğu bildirilen Türk doktor Yusuf Erçin Sönmez'i arıyor.

Yürürlükteki Kosova Sağlık Yasası, organ nakline izin vermiyor.İlk soruşturmada, 20 bin ABD Doları karşılığında böbreğinin alındığı belirtilen Türk vatandaşı bir hastanın, Priştine Üniversitesi Tıp Klinik MerkeziÜroloji Bölümünde tutulduğu ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

Kosova polis sözcüsü Veton Elşani, olayla ilgili yedi kişinin daha sorgulandığını ve "Medicus" hastanesi doktorlarının görevlerini kötüye kullandıkları yönünde yeni suç duyuruları yapıldığını bildirdi. Kosova polisi, böbreği alınan Türk vatandaşının, 31 Ekim 2008 günü Kosova'ya giriş yaparken, kalp tedavisi için söz konusu özel hastaneye geldiğini ifade ettiğini ve Kosova'dan ayrılmak istediği 4 Kasım 2008 günü de Priştine Havaalanında, durumundan kuşkulanan polis tarafından tutuklandığını açıkladı. Ardından aynı gün içinde hastanede arama yapan polis ve sağlık müfettişlerinin, böbrek nakli yapıldığı sanılan İsrailli bir hastaya rastladığı,depoda ise kullanım süresi geçmiş çok sayıda ilaç bulduğu bildirildi. Olaya Organize Suçla Mücadele Biriminin el koyduğu açıklandı

16 yıl önce