|

Kraliyet mülklerini sığınmacılara açıyor

İsveç Kralı Carl Gustaf, kullanılmayan kraliyet taşınmazlarının mültecilerin konaklanmasında kullanılabileceğini açıkladı. İsveç hükümeti gelen mültecilerin acil barınma ihtiyacı için kurumlara çağrı yapmıştı.

Yeni Şafak
07:45 - 12/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:23 - 12/11/2015 Perşembe
DHA

Kral Gustaf daha önce Kraliyet Sarayı'nın mültecilerin kullanımına açılmasına ilişkin sivil inisiyatif çağrılarını reddediyordu.



Kralın kullanma yetkisi altında bulunan taşınmazlar devlet kurumu olan "Milli Emlak" tarafından yönetiliyor. "Milli Emlak" kurumu Kraliyet'ten gelen inisiyatifi memnunlukla karşıladıklarını belirtti.



"Çok güzel bir düşünce"


Kurumun Taşınmazlar Direktörü Johan Zetterberg, "Kullanılmayan taşınmazların değerlendirilmesi çok güzel bir düşünce" dedi.



İsveç hükümeti gelen mültecilerin acil barınma ihtiyacı için kurumlara çağrı yapmıştı.



Kraliyet Enformasyon Şefi Margareta Thorgren "Kraliyet ailesi göçmen krizi konusundaki gelişmeleri kaygı ile izlemekte, kurumsal yardım kuruluşlarını herkesin yaptığı gibi çeşitli yollarla desteklemektedir" dedi.



Margaretta Thorgren Milli Emlak kurumundan kullanılmayan taşınmazlarla ilgili bir talep gelmesi durumunda Kraliyet ailesinin konuyu değerlendireceğini belirtti.










#İsveç
#Carl Gustaf
#sığınmacı
8 yıl önce