|

Kremlin'den Ermenistan'a 'Azerbaycan' ayarı: 1991 itibarıyla topraklarını tanıdığı gerçeğini kastediyoruz

Rusya, Azerbaycan ordusunun Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla başlattığı antiterör operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karabağ ile ilgili daha önce Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan üçlü anlaşmalara uyulması gerektiğini belirterek, "Herkesi bu belgelerin hükümlerine, yeni gerçekleri de dikkate alarak uymaya çağırıyoruz. Ermeni tarafının Azerbaycan'ın 1991 itibarıyla topraklarını tanıdığı gerçeğini kastediyoruz." dedi.

18:18 - 19/09/2023 Salı
Güncelleme: 18:25 - 19/09/2023 Salı
AA
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karabağ'daki antiterör operasyonuna ilişkin konuştu.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Karabağ'daki antiterör operasyonuna ilişkin konuştu.

Yıllardır hukuksuz yere işgal ettiği Karabağ'dan kovulan Ermenistan sözünde durmadı. Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanısa da son dönemlerde bölgede yaşanan çatışmalar ve Azerbaycan ordusundaki can kayıpları bardağı taşırdı. Azerbaycan, Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek amacıyla antiterör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

Rusya: Üçlü anlaşmalara uyulmalı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da, Azerbaycan'ın Karabağ'da anayasal yapıyı yeniden tesis etmek üzere başlattığı antiterör operasyonuyla ilgili olarak gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

Karabağ'daki durumdan ötürü endişe duyduklarını aktaran Peskov,
"Gerilimin keskin bir şekilde artmasından ve askeri harekatın başlamasından endişe duyuyoruz."
ifadesini kullandı.
Azerbaycan ve Ermenistan'ın, Rusya ile birlikte imzalanan üçlü anlaşmalara uymaları gerektiğini belirten Peskov, "
Tek esaslı dayanak, Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan üçlü belgelerdir. Herkesi bu belgelerin hükümlerine, gerçekleri de dikkate alarak uymaya çağırıyoruz. Ermeni tarafının Azerbaycan'ın 1991 itibarıyla topraklarını tanıdığı gerçeğini kastediyoruz."
dedi.

Peskov, bölgedeki durumun diplomatik çözümü için Bakü ve Erivan'la temasları sürdürdüklerini kaydetti.

Rus barış gücü çatışmalara müdahil olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise, bölgedeki Rus askeri güçlerinin "barış gücü" görevini yerine getirdiğini söyleyerek çatışmalara müdahil olmayacağını bildirmişti.




#Rusya
#Azerbaycan
#Ermenistan
#Karabağ
#Dmitriy Peskov
8 ay önce