|

Kudüs’e sahip çıkacaklar

İKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov Kudüs’ün 2018 yılı “İslam Dünyası Gençlik Başkenti” ilan edilmesine yönelik protokolün imzalandığını açıkladı. İskandarov, ana hedeflerinin, İslam dünyasının dört bir tarafından gençlerin akın akın Kudüs’e gelmesi olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 03:34 - 4/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
‘2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti’
‘2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti’
İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ), Kudüs’ü 2018 yılında ‘İslam Dünyası Gençlik Başkenti’ olarak ilan etti. Programın bir yıl devam edeceğini belirten İKGF-Dİ Başkanı İskandarov, “Bu programda ana hedeflerimiz, İslam dünyasının dört bir tarafından gençlerin, akın akın Kudüs’e gelmesi, Kudüs’teki kutsallarımızın yalnız bırakılmaması, Kudüs’ün İslami karakterinin desteklenmesinin fiilen gerçekleştirilmesi” dedi.

FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİL

Gençlik Başkenti ilan edilen Kudüs’te bir yıl boyunca kültürden spora, akademik alanlardan siyasete pek çok farklı etkinlik düzenlenecek. Program kapsamında pratiğe yönelik de birçok proje gerçekleştirileceğini ifade eden Filistin Gençlik Spor Bakanı Jibril Rajoub, “Bu program, Müslüman dünyasının, İsrail mezalimi karşısında Filistin halkının yanında olduğunu gösterecek” ifadelerini kullandı.

#Filistin
#Kudüs
#Elşad İskandarov
7 yıl önce