|

Kutsal günleri uçakta denk gelince ortalığı ayağa kaldırdılar

ABD'den İsrail'e doğru yola çıkan bir uçakta, Yahudiler kaos çıkardı. Uçak, ABD'deki olumsuz hava koşulları nedeniyle 2 saat rötar yaptı, uçuş Yahudilerin kutsal günü 'Şabat'a denk gelince pek çok kişi kabin ekibine saldırdı.

Yeni Şafak
12:50 - 19/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:31 - 19/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yahudiler uçakta olay çıkardı.
Yahudiler uçakta olay çıkardı.

ABD’nin doğu kıyılarını vuran soğuk dalgası ve kar yağışı New York -Tel Aviv seferini yapacak EL-AL uçağının iki buçuk saat rötarla kalkmasına neden olunca, Yahudi yolcular kutsal günü Şabat’tan evvel Tel Aviv’e varamayacaklarını düşünerek kabin ekibine saldırdı.

Daily Mail'de yer alan habere göre, uçak havada iken yaşanan kargaşanın son bulması için diğer yolcular ve kabin memurları yoğun çaba harcadı. Kaos sırasında bazı Yahudiler ile diğer yolcular birbirlerine yumruklarla girişti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Havayolundan yapılan açıklamada olayın inceleme altına alındığı ifade edildi.



Pilot Tel Aviv yerine Atina'ya yöneldi, yolcular saldırdı

Şalom'un haberine göre ise, pilot kalkış sırasında anons yaparak endişe etmemelerini, gecikmeyi daha hızlı giderek telefi edeceklerini ve Şabat’tan evvel Tel Aviv’e varacaklarını belirtti. Ancak kokpit ekibi uçak Atlantik Okyanusunu geçtikten sonra Tel Aviv’e zamanında varamayacaklarını hesaplayarak Yunanistan’ın başkenti Atina’ya yöneldi.

Kaptan Pilot’un Atina’ya ineceklerini ve dindar yolcuların Şabat’ı orada geçirebileceklerini anonsundan sonra uçak karıştı.

Özellikle bir havaalanındaki kar yağışı gibi zorluklar bazen ilgili hava koridorunda hesaplanamayan bir trafik yaratabiliyor.

Şabat nedir?

  • Pazar günüyle başlayan haftanın 7. günü olan Cumartesi, mutlak bir iş görmezlik günü olarak saptanmış ve bu güne "Şabat" adı verilmiştir. Şabat, kutsal addedilen bir gün olarak bireyin her türlü mesleki işine ara verip kendini ibadet ve Tora (Tevrat) öğrenimi yoluyla Tanrı'ya özgüleştirmesi yanında, ruhsal tarafını güçlendirmesinin beklendiği bir gündür.
#Yahudi
#İSrail
#Şabat
#Tel Aviv
#ABD
5 yıl önce