|

Le Monde: Kürt köyleri vuruldu

Fransız Le Monde gazetesi, Türk ordusunun “Iraklı Kürdistan'da PKK'ya karşı yeni bir operasyon yaptığı”nı belirtirken 10 Kürt köyünün bombalandığı iddiasına da yer verdi.

Anka
00:00 - 16/12/2007 Pazar
Güncelleme: 11:16 - 16/12/2007 Pazar
Yeni Şafak
Le Monde: Kürt köyleri vuruldu
Le Monde: Kürt köyleri vuruldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a gerçekleştirdiği harekatın yankıları sürüyor. Fransız Le Monde gazetesi, Türk ordusunun “Iraklı Kürdistan'da PKK'ya karşı yeni bir operasyon yaptığı”nı belirtirken 10 Kürt köyünün bombalandığı iddiasına da yer verdi.

Le Monde gazetesi, internet sayfası, Türk ordusunun “Iraklı Kürdistan'da PKK'ya karşı yeni bir operasyon yaptığı”nı belirtti.

Türk savaş uçaklarının gece sırasında Kuzey Irak'taki “Kürt hedefleri”ni bombaladıklarını kaydeden gazete, ilk başta Kürt kaynaklarının gelen operasyon bilgisinin, daha sonra Genelkurmay Başkanlığınca doğrulandığını yazdı.

Fransız gazetesi, Irak'taki bir yetkilinin, Türk uçaklarının 10 Kürt köyünü bombaladığını, bir kadın öldürüldüğünü, iki kişinin yaralandığını ifade ederken diğer bir kaynağın ise sadece iki yaralı olduğunu söylediğine dikkat çekti.

Peşmerge Sözcüsü Cabbar Yava'nın, "ailerin köylerinden kaçtıkları” yolundaki açıklamasını da aktaran gazete, sınır bölgesinde binlerce asker konuşlandıran TSK'nın 1 Aralık'ta Kuzey Irak'ta bir operasyon yaptığını anımsattı.

16 yıl önce