|

Letonya'da hükümet istifa etti

Letonya Başbakanı Laimdota Straujuma, Birlik Partisi, Ulusal Birlik ile Yeşiller ve Köylüler Birliği'nden oluşan koalisyon hükümetinin istifa ettiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Vejonis tstifayı kabul ederken, Straujuma hükümetinin ülkeye birçok konuda sorun bıraktığını söyledi.

Yeni Şafak
12:24 - 7/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:32 - 7/12/2015 Pazartesi
AA

Letonya Başbakanı Laimdota Straujuma, Birlik Partisi, Ulusal Birlik ile Yeşiller ve Köylüler Birliği'nden oluşan koalisyon hükümetinin istifa ettiğini açıkladı.



Straujuma, devlet televizyonundan yaptığı veda konuşmasında, “Letonya'nın ekonomisi ve ülkenin genel durumu iyileşti. Artık yeni teklifler ve enerjiye ihtiyaç var" dedi.



Cumhurbaşkanı Raimonds Vejonis, hükümetin istifasını kabul ederek yeni hükümetin en kısa zamanda kurulması gerektiğini, Straujuma hükümetinin ülkeye birçok konuda sorun bıraktığını söyledi.



Birlik Partisi üyesi Straujuma daha önce, kendisine karşı kamuoyununda linç kampanyası başlatıldığını iddia etmişti. Hükümetteki kriz, Straujuma'nın, Birlik Partisi üyesi Ulaştırma Bakanı Anrijs Matiss'i görevden almasıyla başlamıştı.



Yeni başbakan adayları arasında İçişleri Bakanı Rihards Kozlovskis ve Birlik Partisi lideri Solvita Aboltina bulunuyor.

#Letonya
#Straujuma hükümeti
8 yıl önce