|

Libya Genel İstihbarat Başkanı istifa etti

Libya Genel İstihbarat Başkanı Salim el-Hasi, ülkedeki mevcut durumu ve devlet kurumlarının tamamlanmamasını kabullenmediği için görevinden istifa etti.

Aa
00:00 - 6/06/2014 Cuma
Güncelleme: 08:05 - 6/06/2014 Cuma
Yeni Şafak
Libya Genel İstihbarat Başkanı istifa etti
Libya Genel İstihbarat Başkanı istifa etti

Milli Genel Kongre'deki (MGK) Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Abdulmunim el-Yesir, yaptığı açıklamada, "Genel İstihbarat Başkanı Hasi, istifa dilekçesini resmi olarak MGK'ya sundu" dedi.

Yesir, komisyonun istifayı kabul edip etmeme konusunda karar vermek için henüz toplanmadığını belirtti.

Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Yesir, Hasi'nin dilekçesinde, ülkedeki mevcut durumu ve devlet kurumlarının tamamlanmamasını kabullenmediği için görevinden istifa ettiğini iade ettiğini bildirildi.

Tuğgeneral Halife Hafter, çeşitli suçlamalarda bulunduğu Bingazi'deki devrimci gruplara karşı 15 Mayıs'ta "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, Milli Genel Kongre ve geçiş hükümeti bu durumu "darbe girişimi" olarak tanımlamıştı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır yönetiminin Hafter'i desteklediği yönündeki iddiaların ardından Zintan merkezli milis güçler ve Libya Hava Kuvvetleri'ndeki bazı birlikler ile devrik lider Muammer Kaddafi yanlıları da Hafter birliklerine katıldıklarını açıklamıştı.

10 yıl önce