|

Libya Saadi Kaddafi'yi istiyor

Libya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Libya hükümeti, ülkenin devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi Kaddafi ve bazı eski rejim subaylarının iadesi için Nijer'e bir heyet gönderdi.

Aa
00:00 - 26/01/2014 Pazar
Güncelleme: 07:39 - 26/01/2014 Pazar
Yeni Şafak
Libya Saadi Kaddafi'yi istiyor
Libya Saadi Kaddafi'yi istiyor

Libya hükümetinin, Saadi Kaddafi'nin iadesi için Nijer'e bir heyet gönderdiği bildirildi.

Bazı eski subaylar ile Saadi Kaddafi'nin Nijer'de olduğunu bildiklerini belirten yetkililer, dostluk ve ülkeleri arasındaki iyi ilişkilere dayanarak söz konusu kişilerin kendilerine teslim edilmesini beklediklerini ifade ettiler.

Öte yandan cumartesi günü Libya heyeti henüz Nijer'e hareket etmeden önce Nijer basınında Kaddafi'nin oğlu ve bazı eski Libyalı subayların tutuklandığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve böyle bir durumun olmadığı ifade edildi.

Muammer Kaddafi'nin 40 yaşındaki oğlu Saadi Kaddafi, bazı yandaşlarıyla birlikle Eylül 2011'de ülkenin güneybatı komşusu Nijer'e kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunmuş, Libya'nın birkaç kez oğul Kaddafi'nin iadesini istemesine rağmen bu taleplerin yerine getirilmediği belirtilmişti.

Saadi Kaddafi'nin Libya'daki istikrarsızlığı arttıran, özellikle Sebha kentindeki şiddet eylemlerini azmettirdiği iddia ediliyor.


10 yıl önce