|

Libya'nın Kanada'da ki tek diplomatı istifa etti

Libya'nın Ottawa Büyükelçiliği'ndeki tek diplomatı Elçilik Maslahatgüzarı İhab El-Mismari, görevinden istifa etti.

Aa
00:00 - 24/02/2011 Perşembe
Güncelleme: 09:43 - 24/02/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Libya'nın Kanada'da ki tek diplomatı istifa etti
Libya'nın Kanada'da ki tek diplomatı istifa etti

Kanada'nın başkenti Ottawa'da gösteri yapan Libyalılara katılan El-Mismari, Libya'da yaşananların gerçek yüzünün Kaddafi tarafından hür dünyadan gizlendiğini söyledi. Hergün, birlikte büyüdüğü, yaşadığı insanlara ait ölüm haberleri aldığını ifade eden İhab El-Mismari, "Ben de burada kendi insanımla beraberim. Ülkemde yaşananlardan utanç duyuyorum. Halkım yalnız ve yardıma muhtaç. Hür dünya, bu onurlu mücadelede Libya halkına destek vermeli" dedi.

Kanada Dışişleri Bakanaı Lawrence Cannon, Libya'nın Kanada Büyükelçisi Abdurrahman Abututa'nın geçen Aralık ayından beri Libya'da olduğunu ve kendilerine hastalığı nedeniyle Ottawa'ya dönemediğinin bildirildiğini açıkladı. İhab El-Mismari, kendisinin istifası ile elçilikte resmi işlem yapma imkanının kalmadığını kaydetti.

Libya'daki rejim karşıtı gösterilerin başlamasından bu yana, ülkenin yurtdışı temsilciliklerinden 7'si büyükelçi olmak üzere 15'e yakın diplomat görevlerinden istifa etti.

Öte yandan Toronto'nun ünlü Dundas Square One Meydanı'nda hergün toplanan göstericiler, bu hafta sonu için de büyük bir protesto yürüyüşüne hazırlanıyor.

13 yıl önce