|

Linden: Fransa'nın kararı Türkiye'nin üyeliğini etkilemez

Avrupa Konseyi Parlamanterler Meclisi Başkanı Linden, Fransız parlamentosu kararının Türkiye'nin AB üyeliği süreciğini olumsuz etkilemeyeceğini, kendisinin başında bulunduğu meclisin Türkiye'ye bakış açısının çok iyi olduğunu söyledi.

İha
00:00 - 28/10/2006 Cumartesi
Güncelleme: 14:29 - 28/10/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Linden: Fransa'nın kararı Türkiye'nin üyeliğini et
Linden: Fransa'nın kararı Türkiye'nin üyeliğini et

Avrupa Konseyi Parlamanterler Meclisi Başkanı Rene Van Der Linden, Ermeni soykırımı iftirasını inkar etmeyi suç sayan kanunun Fransız parlamentosundan geçmesinin, Türkiye'nin AB üyeliği süreciğini olumsuz etkilemeyeceğini, kendisinin başında bulunduğu meclisin Türkiye'ye bakış açısının çok iyi olduğunu söyledi.


Linden, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Bölgeler Meclisi Başkanı Yavuz Mildon'un davetlisi olarak Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne geldi.


Helikopter ile Gelibolu Eğritaş mevkiinde bulunan askeri bir havaalanına inen Van Der Linden, ardından Gelibolu Mevlevihanesi ile fener meydanını gezdi. Linden, bu yerler hakkında bilgilendirildi. Linden, Fransa'nın çıkardığı kanunun Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecini nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine, Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu ve uzun zamandır beraber çalıştığı bir ülke olduğunu belirterek, "Fakat bu pazarlık süreci, biraz zaman alabilir. Çünkü yeni çıkarılacak yasaların da uygulanması gerekecek.



Fransız parlamentosunun almış olduğu bu karar, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecini kötü anlamda etkilemeyecektir. Çünkü Fransız parlamentosunun aldığı karara Fransa'dan bile büyük tepkiler geldi. Bu karar birçok Avrupa ülkesinde de benimsenmiyor. Benim başında olduğum meclisin Türkiye'ye bakış açısı ise oldukça iyi, çünkü bu mecliste 3 tane çok önemli görevlerde bulunan Türk üye var. Bu bizim Türkiye'ye verdiğimiz değerdir. Türkiye çok uzun zamandır, Avrupa Birliği çalışmalarında önemli bir rol oynuyor" dedi.


Gelibolu'ya, Yavuz Mildon'un davetlisi olarak geldiğini ve kendisine çok değer verdiklerini belirten Linden, "Burada böyle tarihi bir yerde bulunduğum için çok mutluyum. Mildon'un da bu bölgenin kalkınması ve daha iyi olması için, çalışmaları olduğunu biliyorum" diye konuştu.


18 yıl önce