|

Livni'yi korkutan yüzük

Koalisyon çalışmalarından sonuç alamayan Kadima Partisi'nin lideri ve İsrail Dışişleri Bakanı Livni'yi Kanadalı bir hayranının gönderdiği tektaş yüzük telaşa soktu.

Kudüs
00:00 - 29/10/2008 Çarşamba
Güncelleme: 03:39 - 29/10/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Livni'yi korkutan yüzük
Livni'yi korkutan yüzük

İsrail'in kadın başbakanı olma hayali kurarken, koalisyon çalışmalarından sonuç alamayan Kadima Partisi'nin lideri ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Kanadalı bir hayranından gelen elmas yüzükle neye uğradığını şaşırdı. İsrail gazetesi Yediot Ahronot, Kanadalı bir hayranının Livni'ye elmas bir yüzük gönderdiğini yazdı. Gazete, yüzüğün Livni'nin ofisine uluslararası kargo yoluyla gönderildiğini belirtti. Haberde, bomba aramasından geçirilen paketten, lüks bir gümüş kutu içinde yüzüğün çıktığı ifade edildi. Gönderici isminin belirtilmediği paketten ayrıca, "Kendimin farkındayım" yazılı bir de not çıktığı kaydedildi. Kargonun Kanada'nın Quebec eyaletinden gönderildiği bildirilirken, elmasın gerçek olup olmadığının bilinmediği ifade edildi. Livni'nin, bir teşekkür notu yazarak hediyenin iade edilmesi talimatı verdiği bildirildi.

Öte yandan İsrail medyası, erken seçime gitme kararı alınan ülkede, 10 Şubat'ın seçimler için en muhtemel tarih olduğunu duyurdu. Bu arada İsrail-Filistin nihai görüşme heyetlerinin Filistinli başkanı Ahmed Kurey ise, İsrailli ortağı Livni'yi, koalisyon görüşmelerinde dini parti Şas'ın Kudüs'le ilgili taleplerine boyun eğmediği için takdirle karşıladıklarını söyledi.



16 yıl önce