|

Lord Ahmed lobisi

Ermeni lobisi İngiltere'deki Savaş Müzesi'nde soykırım sergisi açmaya çalışıyor. Girişimi engellemek için MÜSİAD İngiltere Şube Başkanı Gür, Lordlar Kamarası'nın Müslüman üyeleri Lord Ahmed ve Barones Udin ile Londra Büyükelçisi Korkmaz Haktanır Lordlar Kamarası'nda bir toplantı yapacak.

.
00:00 - 10/02/2001 Cumartesi
Güncelleme: 11:03 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Lord Ahmed lobisi
Lord Ahmed lobisi

Fransa'dan sonra faaliyetlerini İngiltere'de yoğunlaştıran Ermeni lobisine karşı, Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Ermeni iddialarına baştan beri karşı çıkan İngiliz Lord Ahmed'in insiyatifinde Lordlar Kamarası'nda bir toplantı düzenleneceği bildirildi. Toplantıya, Türkiye'den ismi henüz açıklanmayan iki emekli büyükelçi ile Lordlar kamarasının Müslüman üyeleri Lord Ahmed, Barones Udin, MÜSİAD İngiltere Şube Başkanı Remzi Gür ve Yahudi lobisinin önde gelen isimleri ve Londra büyükelçisi Korkmaz Haktanır'ın katılacağı belirtildi.

Lord Ahmed, sözde Ermeni soykırım iddilarının asılsız olduğunu belirterek, "Eğer iddialar doğruysa birinci dünya savaşı sırasında ölen 3 milyon Müslüman Türk askeri ve Kıbrıs'da şehit olan binlerce Türk'ün de Ermeni ve Rumlar tarafından soykrıma uğratıldığının kabul edilmesi gerekir" dedi. İngiliz parlamentosu ve İmparatorluk Savaş Müzesi'nde sözde soykrım iddialarına yer verilmemesi için mücadele edeceğini de belirten Lord Ahmed, "Özellikle Parlamento'da böyle bir sergiye yer vermek skandal olur. Bazı Ermeni iddialarının yer aldığı afişlerin sergide kaçak olarak yer verildiğini duydum. Konuyla ilgili girişimlerim olacak" şeklinde konuştu. 13 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek toplantıda Ermeni lobisinin faaliyetlerine karşı alınacak tedbirler tartışılacak.

Müze'de Ermeni sergisi

İngiltere'nin dünyaca ünlü İmparatorluk Savaş Müzesi'nde, Yahudi Soykırımını Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Soykırım Sergisi"nde sözde Ermeni soykırım iddialarına da yer verilmesi çalışmaları yapılıyor. Merkezi ABD'nin Princton şehrinde bulunan Ermeni Gobidas Enstitüsü ve Ermeni Kilisesi Başpiskoposu Hathan Hovanisyan'ın lobi faaliyetleri ile sadece Yahudilerin 1918 sonrası Nazi Almanayası tarafından planlı soykırımlarını kapsayan serginin 1915-16 yılları arasındaki sözde Ermeni soykırımını da kapsayacak şekilde genişletilmesinin an meselesi olduğu belirtildi.

Holocoust serigisi sorumlusu Suzanne Bardjett, Londra'da yaşayan Ermeni lobisinin girişimleri olduğunu ve müze yetkililerinin sözde soykırım iddialarının ele alınıp alınmaması konusunda karar verme aşamasında olduklarını kaydetti.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği'nin girişimleri olduğunu belirten Bardjett, halen müzede Hitler'in ikinci dünya savaşı evvelinde söylediği iddia edilen, "Birinci Dünya Savaşı sonrasında katledilen Ermenileri şimdi kim hatırlıyor" sözleri ve konuyla ilgili mültivizyon gösterisinin yer aldığını kaydetti.


23 yıl önce